Запоріжжя постраждало від ракет: є загиблі та десяток поранених (фото)

оновлено

Росія цілилася по територіях кількох підприємств міста.

Зранку Запоріжжя також постраждало від ракетного удару РФ. За даними глава ОВА Юрія Малашка, ворог завдав масованого удару в інтервалі з 07:30 по 08:25.

Росія цілилася боєголовками по територіям кількох підприємств міста. Одна ракета влучила по відкритій місцевості, ще одна зачепила приватний будинок.

"Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено багатоповерхівки в одному з районів обласного центру", - вказав чиновник.

За передніми даними, внаслідок ракетного удару відомо про одну загиблу жінку та десятьох постраждалих. Під завалами однієї з будівель ще можуть перебувати люди, на місцях влучань працюють оперативні служби.

Дані щодо цих місць уточнюються. Відомо, що українські сили ППО приземлили одну ракету РФ в Запорізькому районі.

Оновлено об 11:47. Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив про виявлення на місці обстрілу тіла ще однієї жінки. Таким чином кількість загиблих внаслідок ранкової атаки збільшилась до двох.

"Рятувальники, які проводять пошуково-рятувальну операцію на місці обстрілу, дістали з під завалів приватного будинку тіло ще однієї жінки", - зазначив він.

© фото Запорізька військова адміністрація
© фото Запорізька військова адміністрація
© фото Запорізька військова адміністрація
© фото Запорізька військова адміністрація

Також, за його інформацією, на цей час відомо про пошкодження одного з місцевих підприємств.  Окрім того, зруйновано приватний будинок та вибито вікна у 19-ти багатоповерхівках, двох закладах освіти і у медичному закладі. Пошкоджень зазнали близько 20-ти гаражів, автозаправочна станція і будівля готелю.

Оновлено об 11:52. Близько опівдня Малашко повідомив про збільшення кількості загиблих у Запоріжжі до чотирьох.

Перші наслідки ранкового ракетного удару РФ 

Наразі інформація щодо спричинених руйнувань та жертв внаслідок атаки Росії уточнюється. У Дніпропетровській області відомо про влучання по ТРЦ та будівлі пологового будинку. За даними глави ОВА Лисака, загинули п'ятеро людей, постраждали майже півтора десятки. 

По Харкову, за попередніми даними, вдарили ракетами С-300. Одна людина загинула - чоловік близько 35 років, а ще 11 осіб отримали поранення.

У Львові також є влучання по житловому будинку. Одна людина загинула, 15  постраждали. 

У Києві відомо про 2 загиблих та 18 поранених, пошкоджено вхід станції метро "Лук'янівська"

За попередніми даними, цієї ночі противник застосував проти України 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БплА. Українські захисники знищили 27 "Шахедів" та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55. 

Вас також можуть зацікавити новини: