У Зеленського заявили, що бої в Шебекіно масштабуються і росіяни заплатять за "смішки" над Харковом / фото УНІАН

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що хвилювання, що відбуваються в російському Шебекіно через дії місцевих партизанів - це ворота війні, яка буде масштабуватися на інші території Росії.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону, вказавши, що у РФ немає ресурсу довести війну до "фіналу" військовим шляхом, тому бойові дії триватимуть у міру деокупації територій і водночас будуть наростати в глибині Росії, а не тільки в прикордонних районах: "Тобто через Шебекіно війна вже повністю заходить у Російську Федерацію", - вказав він. 

За словами радника глави ОП, війна "постукає" в Курську, Брянську, Бєлгородську, Ростовську області, й не тільки. Це та ціна, яку громадяни РФ заплатять за мовчазну згоду з діями Путіна.

"Вони будуть жити в постійному страху, слухати виття сирен, чути падаючі авіаційні бомби", - підкреслив Подоляк.

Він вказав, що, безумовно, жертви серед цивільного населення будуть, але не тому, що Україні "так хочеться", а тому це невід'ємний наслідок такого процесу, як "війна". 

Радник глави ОП вказав, російські громадяни в Шебекіно тепер можуть повною мірою усвідомити, що відчували, наприклад, харків'яни, коли їм "на голови" кидали ракети. На даний момент Міноборони РФ вільно розміщує в цьому місті свої ракетні установки та іншу військову техніку, не усвідомлюючи, чим це обернеться для Путіна.

"Ось ці люди, які живуть в місті Шебекіно, припустимо, вони там хіхікали, ведучи своїх близьких, рідних та діток в школу або кудись ще, вони дивилися, як російська балістика (ракети С-300) атакували місто Харків, де точно такі ж люди вели своїх дітей за руку в школи. Вони хіхікали й говорили: "Так і треба цим українцям". Ось зараз вони все це будуть відчувати на своїй шкурі. Це не вина України, тому що російська армія буде з ними воювати так само, як з українцями - вона буде знищувати території своїх міст через страх",- заявив він.

Шебекіно накрила паніка через дії партизанів

Відзначимо, що в Шебекіно (Бєлгородська область) в останні дні дуже "весело" на тлі спецоперації партизанів з легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу". 22 травня вони заявили, що збираються звільнити свою країну від Путіна та вперше прорвалися в Бєлгородську область (Гайворонський район), захопивши кілька селищ. Тоді партизани тимчасово відступили через бомбардування авіації РФ, яка використала снаряди, не евакуювавши населення.

1 червня росЗМІ повідомили про атаку на МАПП "Шебекіно": партизани вступили в танковий бій з силовиками Міноборони РФ, а також обстріляли їх "Градами". Вони заявили, що починають другий етап операції в Шебекіно. У зв'язку з цим місто накрила паніка і хаос, відомо про перші випадки мародерства. Зокрема, з'явилися кадри пограбування місцевого магазину "Лариса". 

Вас також можуть зацікавити новини: