Контрнаступ ЗСУ триває / facebook.com/GeneralStaff.ua/

Жодні результати так званих "референдумів" не вплинуть на дії Збройних сил України зі звільнення тимчасово окупованих загарбниками українських територій.

Про це начальник об’єднаного координаційного штабу прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила в ефірі інформаційного телемарафону.

"Будь-які результати так званих "референдумів" не вплинуть на наші дії щодо звільнення окупованих територій. Як і вся цивілізована спільнота, ми визнаємо, що це українська територія, і є потреба зачистити її від ворога", - зазначила вона.

Доля окупованих територій України

21 вересня разом з оголошенням в Росії часткової мобілізації Путін заявив також про проведення на окупованих (у тому числі після 24 лютого) територіях України "референдумів"

У відповідь світова спільнота засудила дії Кремля і пригрозила Москві новими санкціями. 

Західні аналітики впевнені, що РФ може спробувати "анексувати" захоплені райони, щоб провести насильницьку мобілізацію українських чоловіків.

З цього приводу вже висловилися в Офісі президента України. "Примус громадян до війни в окупованих регіонах – ніщо інше, як спроба масштабної зачистки території від нелояльного населення з боку Москви", – зазначив радник глави ОПУ Михайло Подоляк. 

Всього Росія мала намір призвати до 300 тисяч осіб, проте першого ж тижня оголошеної мобілізації РФ покинуло понад 200 тисяч російських чоловіків. 

Вас також можуть зацікавити новини: