Журналісти дізналися, кого найчастіше ліквідують на війні в Україні \ скріншот

Журналісти встановили імена 12 225 російських військових, серед яких 800 мобілізованих, убитих на війні в Україні.

Як зазначили журналісти Бі-бі-сі, за останніх три місяці найбільше було ліквідовано мобілізованих, добровольців та в'язнів. Як зазначає видання, за словами російських мобілізованих, їхні підрозділи зазнають відчутних втрат з таких причин:

  • інтенсивні та точні артилерійські удари ЗСУ,
  • слабка координація дій загонів,
  • проблеми зі зв'язком і картами,
  • недостатня підготовка.

За даними видання, в січні на друге місце за кількістю вбитих вийшла Свердловська область (419 осіб). На першому місці Краснодарський край (551 людина). 

Відео дня

Крім того, видання відзначило, що за останні два місяці різко зросла кількість убитих ув'язнених з лав ПВК "Вагнер". За інформацією видання, саме загони засуджених зараз активно кидають у бій і вони несуть величезні втрати. Там порівняли, що в листопаді 2022 року було відомо про ліквідацію 50 ув'язнених, а зараз - про не менше 450 і їх число швидко зростає.

Як дізналося видання, 3 січня в Україні був убитий Андрій Бережних-Бородич, який в 2000-х був ватажком банди кілерів в Балаково. У 2012 році він отримав 25 років в'язниці за ряд гучних вбивств. А 15 січня стало відомо про смерть ще одного кілера - Олександра Беленка з Татарстану, який також відбував покарання у вигляді 25 років позбавлення волі.

Вивчивши динаміку втрат російської армії за 11 місяців, видання відзначило, що зараз основна частка убитих припадає на добровольців, найманців ПВК "Вагнер", включаючи ув'язнених, і мобілізованих. Вони становлять 25% від загальної кількості вбитих.

Видання наводить дані, що на початку війни найбільших втрат зазнали ВДВ, морська піхота, спецназ ГРУ і спецзагони Росгвардіі. Влітку 2022 року основні втрати несли мотострілки. Зараз найбільше втрат серед загонів, до яких увійшли люди з мінімальною підготовкою. 

Змінився і характер бойових дій. Видання зазначило, що стрімкі штурми і десантні вилазки змінилася затяжними позиційними боями, в яких основною силою є підрозділи піхоти.

Війна в Україні: останні новини з фронту

Вчора президент України Володимир Зеленський розповів, що битва за Донбас і південь тривають. 

При цьому військові експерти відзначили, що у Кремля не вистачить ресурсів для здійснення своїх планів, тому що нафтове ембарго позбавить РФ грошей для ведення війни. 

Тим часом окупанти почали евакуацію з Луганська і бояться виходити з тилу. За інформацією ISW, найманці Пригожина терплять колосальні втрати на фронті

Вас також можуть зацікавити новини: