Стало відомо, від чого залежить успіх ЗСУ взимку / facebook.com/General.Pavlyuk

Українська армія зможе послідовно досягати успіху взимку, якщо збереже здатність зберегти перевагу і продовжити оперативні успіхи.

Як повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на українські офіційні особи, ЗСУ планують продовжувати наступальні операції протягом зими, щоб закріпити успіхи і не дати російським військам перехопити ініціативу на полі бою. Втім, американська розвідка прогнозує "сповільнення темпів війни в Україні протягом зими".

Як зазначають експерти інституту, здатність України утримувати військову ініціативу та продовжувати динаміку поточних оперативних успіхів залежить від того, чи будуть українські сили продовжувати проводити послідовні операції взимку.

Відео дня

Аналітики також припускають, що ЗСУ, ймовірно, готуються скористатися перевагами замерзлого ґрунту для полегшення просування у порівнянні з рухом багнюкою, притаманною осіннім місяцям.

Також в ISW з посиланням на російські джерела повідомили, що українські війська продовжують контрнаступ на Кремінському та Сватівському напрямках, а окупанти ведуть наступальні операції в районі Бахмута та Авдіївки.

Водночас у росіян продовжуються проблеми з "мобіками". Групи мобілізованих зривають зусилля командування армії РФ з нарощування сил, відмовляючись воювати, проявляючи непокору та зухвалість.

Війна в Україні: прогноз на зиму

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) спрогнозували, що  ЗСУ можуть скористатися перевагами замерзлої місцевості, щоб рухатися легше, ніж восени.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс підкреслила, що українські захисники вміють воювати взимку.

Радник Міноборони, глава Українського Центру безпеки і співробітництва Сергій Кузан також вважає, що в цілому ЗСУ готові до боїв взимку.

Вас також можуть зацікавити новини: