Генштаб заявив про наступ ворога на чотирьох напрямках

За добу ЗСУ відбили майже півсотні ворожих атак.

За минулу добу ЗСУ відбили 44 ворожі атаки на фронті. Окупанти намагалися наступати на чотирьох оперативних напрямках - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському, повідомляє Генштаб в ранковому зведенні.

Так, на Лиманському напрямку росіяни безуспішно намагалися просунутися в районі Серебрянського лісництва. На Авдіївському та Мар'їнському напрямках атаки ворога були зосереджені власне на самих Авдіївці та Мар'їнці.

На Бахмутському напрямку противник продовжує наступати в межах міської забудови Бахмута. Крім того, за минулу добу ворог зробив безуспішну спробу наступу в напрямку Ступочок. 

Війна в Україні - останні новини

ВСУ почали підготовку поля бою напередодні майбутнього контрнаступу. В рамках цієї підготовки завдаються удари по російських складах зброї, командним центрам і скупченням техніки. За словами представника Пентагону, так може тривати багато днів.

Напередодні стало відомо, що ВСУ зробили ряд успішних контратак на Бахмутському напрямку і зайняли низку ділянок, раніше підконтрольних противнику. Це зокрема послабило загрозу для маршрутів постачання Бахмутського гарнізону.

Вас також можуть зацікавити новини: