ЗСУ можуть зайти до Криму у 2022 році / фото ua.depositphotos.com

Збройні сили України (ЗСУ) можуть і у 2022 році зайти у тимчасово окупований Крим.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник Збройних сил України в запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

"Просто так жоден генерал говорити не буде, особливо такого рівня і на такі теми. Тому якщо йому дозволили це озвучити, отже, це, як мінімум, те, що планується вже... Причому це вже подано як звільнення Криму українськими військами", – зазначив експерт, коментуючи одну з останніх заяв колишнього командувача армією США в Європі генерал-лейтенанта Бена Ходжеса про звільнення півострова у 2023 році.

"Захід на територію Криму легко може бути і цього року, особливо, якщо наші війська вийдуть на Мелітополь. Причому останнім часом йдуть дуже великі бої і обстріли в районі Гуляйполя та Орехово", – заявив він.

Окупація і звільнення Криму

Нагадаємо, днями генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що ЗСУ вже до кінця 2022 року відтіснять російських окупантів на позиції 23 лютого 2022 року. А до середини 2023 року вони можуть опинитися в Криму.

25 вересня в окупованому Росією Криму заявили про завершення мобілізації військовозобов'язаних для участі у війні проти України.

Українцям з Криму пояснили, як виїхати з окупованої території, щоб не опинитися в лавах російської армії.

Військовий експерт Олег Жданов впевнений, що багато кримчан хочуть, щоб півострів нарешті повернувся до складу України.

Довідка. Як відомо, 18 березня 2014 року Путін оголосив про приєднання Криму до РФ нібито в результаті так званого "референдуму про статус Криму" 16 березня 2014 року.

Початок окупації Криму Росією поклали блокада і захоплення стратегічних об'єктів півострова і військових частин ЗСУ підрозділами російської армії в деяких випадках під прикриттям так званих "зелених чоловічків".