ЗСУ до середини наступного року будуть у Криму / фото panoramio.com

Збройні Сили України вже до кінця 2022 року відтіснять російських окупантів на позиції 23 лютого 2022 року. А до середини 2023 року вони можуть опинитися в Крим.

Про це заявив колишній командувач армією США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес в інтерв'ю виданню LRT.

"Я сподіваюся, що ми побачимо подальший тиск з боку російських військ. Ви не побачите кожен день зайняте (армією РФ - УНІАН) місто, це просто неможливо. Але я все ж сподіваюся, що до кінця цього року українські сили відтіснять російські війська на позиції 23 лютого, а до середини наступного року українці будуть в Криму", - заявив він.

Війна України проти Росії

Раніше президент Володимир Зеленський зазначав, що росіяни відчули, що програють, і намагаються відтягнути цей момент.

Також Зеленський вважає, що може так статися, що Україна поверне окупований Росією Крим дипломатичним шляхом.

"Кримська платформа" і повернення окупованого півострова мирними засобами: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня 2021 року в Києві глави делегацій понад 40 країн і міжнародних організацій розпочали "Кримську платформу". Її утворили з метою припинення російської окупації півострова мирними засобами.

За підсумками саміту учасники прийняли спільну декларацію, в якій надається однозначна оцінка незаконним і агресивним діям Російської Федерації. Декларація фіксує наступні тези: невизнання незаконної анексії Криму Росією; зобов'язання розглянути додаткові політичні, дипломатичні обмежувальні санкції щодо Росії в разі подальшої агресії; об'єднання зусиль всіх країн-учасниць платформи для зміцнення безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні.

Вас також можуть зацікавити новини: