Німеччина відмовляється передати Taurus Україні / фото wikimedia.org

Якщо Україні нададуть далекобійні ракети Taurus та ЗРК ATACMS, то вона використовуватиме їх лише у рамках своїх кордонів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у мікроблогі Twitter. Він закликав міжнародних партнерів надати їх українському війську якнайшвидше. "Ракети дальнього радіусу дії мають вирішальне значення. Саме тому "Таурус" і ЗРК ATACMS необхідні для успіху України", - написав він.

Кулеба підкреслив, що обидва типи ракет будуть використовуватися українською армією виключно в межах кордонів України. "Чим більша дальність польоту ракети, тим коротша війна", - додав міністр.

Відео дня

Далекобійні ракети для України: останні новини

Як відомо, українська влада неодноразово закликала Німеччину та Сполучені Штати Америки передити на озброєння ЗСУ ракети Taurus та ATACMS.

У Німеччині, попри заклики низки політиків та експертів, відмовлялися передати такі ракети. На початку серпня міністр оборони ФРН Борис Пісторіус сказав, що "гострої необхідності" в ухваленні такого рішення наразі немає.

Днями у ЗМІ з'явилася інформація, що таке рішення обговорюється з Вашингтоном. Однак пізніше інше видання це спростувало

Сполучені Штати також не готові відправити Україні ATACMS. За даними The Washington Post, це пов'язано з браком власних запасів та думкою про те, що українська армія нечебто не потребує такої зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: