Україна вже отримала касетні боєприпаси / фото Human Rights Watch

Розмови про передачу Україні касетних боєприпасів спричинили справжню істерику в РФ. Володимир Назаренко, заступник командира батальйону "Свобода", лейтенант Національної гвардії України, в ефірі "1+1" під час телемарафону розповів, як надання цього виду озброєння вплине на хід війни.

"Це дуже ефективна зброя в тій окопній війні, адже це в окупантів дуже сильна сторона - вони постійно риють нори, на жаль, як кроти. І касетні боєприпаси, які розділяються на дуже багато маленьких вибухових частин - це саме те озброєння, яке допоможе викурювати їх з нір, з окопів, з наритих ділянок, укріплень", - каже Назаренко.

Він додав, що завдання артилерії, бронетехніки, всіх підрозділів - максимально розчистити шлях перед нашими штурмовими підрозділами для того, щоб їхнє просування було максимально безпечним, щоб вберегти кожного українського солдата.

Касетні боєприпаси для України

На початку липня 2023 року США оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги, до якого увійшли касетні снаряди. У ЗСУ вже встигли повідомити, що Київ отримав це озброєння, але ще не застосовував.

14 липня 2023 року в Пентагоні підтвердили надання Україні касетних боєприпасів.

Військовий експерт Олександр Мусієнко вважає, що українські захисники можуть застосувати касетні боєприпаси на південній ділянці фронту. 

Міністр оборони Олексій Резніков на полях саміту НАТО заявив, що надання Україні касетних боєприпасів змінить правила гри на війні проти окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: