Експерт припустив, де можуть застосувати касетні боєприпаси / скриншот відеосимуляції атаки DPICM

Українські захисники можуть застосувати касетні боєприпаси, які передали Сполучені Штати, на південній ділянці фронту. Таку думку висловив військовий експерт, керівник Центру стратегічних досліджень Олександр Мусієнко. 

В ефірі "24 каналу" він зазначив, що на деяких позиціях на півдні українські захисники вибили ворога. Зараз вони закріплюються на цих рубежах для подальшого просування вперед. На думку експерта, саме на півдні Сили оборони і застосують касетні боєприпаси для пробивання й знищення укріплених ліній оборони противника.

"Я думаю, що найближчим часом ми побачимо успіхи на цьому напрямку. Касетні снаряди нададуть більші можливості для ЗСУ, а решта вже покажуть бойові дії", – додав він.

Відео дня

Надання касетних боєприпасів в Україні

7 липня у США оголосили про надання України нового пакету військової допомоги на 800 мільйонів доларів. До нього увійшли касетні снаряди, 105-мм и 155-мм артилерійські боєприпаси та інше озброєння.

13 липня командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що Україна вже отримала касетні боєприпаси. Проте на полі бою українські військові їх ще не застосовували. 

Варто зазначити, що світ тяжіє до заборони використання касетних боєприпасів. Існує відповідна Конвенція щодо касетних боєприпасів від 2008 року, проте ані Україна, ані США, ані Росія її не підписали. 

Вас також можуть зацікавити новини: