Leopard 2 - основний танк Німеччини / wikimedia.org

Зрештою уряд Німеччини перегляне свою позицію щодо поставок танків Leopard 2 в Україну. Таку думку висловив посол України в Берліні Олексій Макєєв в інтерв'ю "Європейській правді".

Він зазначив, що українські дипломати ведуть постійну роботу над тим, щоб схилити Німеччину до передачі танків, однак цьому заважає "шалена заскорузлість німецької системи".

"Але зараз відбувається те, що федеральний канцлер Олаф Шольц назвав Zeitenwende – тобто зміна епох. Зміни епох не відбуваються миттєво, але ми робимо все, щоб таку зміну прискорити. І я впевнений, що "Леопарди" будуть. Краще, щоб це сталося якомога швидше, але в тому, що це буде, я впевнений", – заявив посол.

Відео дня

У цьому контексті дипломат нагадав, що спочатку німецький уряд в принципі відмовлявся надавати Україні будь-яку серйозну зброю, але потім почалися поставки гаубиць Panzerhaubitze 2000, реактивних систем Mars II, систем ППО IRIS-T тощо.

Відмова Шольца постачати танки Україні

Німецький канцлер Олаф Шольц послідовно відмовляється постачати Україні танки, попри зміну позиції щодо інших видів озброєнь. За це його критикують не тільки в Україні, а й у самій Німеччині.

Напередодні президент Зеленський повідомив, що Франція ухвалила рішення передати Україні бойові машини AMX-10 RC, які класифікують як важкі бронеавтомобілі, колісні танки або легкі танки.

Після появи цієї інформації німецька опозиція знову накинулася на Шольца з критикою через його відмову поставити німецькі танки в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: