У Польщі розповіли, скільки танків Leopard може отримати Україна / фото ua.depositphotos.com

Польща зможе передати Україні не багато танків Leopard. Всього у Варшави понад 240 таких бойових машин.

За словами глави Бюро міжнародної політики канцелярії польського президента Якуба Кумоха, обговорюється участь Польщі в "коаліції країн", у яких є Leopard

"Питання знаходиться на розгляді. Йдеться про символічну підтримку, кілька, десяток штук. Це широка коаліція країн", - сказав Кумох в ефірі радіостанції Zet.

Відео дня

При цьому він зазначив, що Варшава не буде нічого сама робити.

"Скільки Leopard надасть Польща? Абсолютно не все. Говорити, що Польща віддасть кілька сотень штук, абсурдно. Створення альтернативної реальності", - вважає глава Бюро міжнародної політики.

Варто відзначити, що в Польщі більше 240 танків Leopard - 137 танків Leopard 2A4, 105 танків Leopard 2A5 і менше 10 танків Leopard 2PL.

Передача Україні танків Leopard - що відомо

Київ неодноразово просив передати танки Leopard, але Німеччина не погоджувалася йти на цей крок. 11 грудня 2022 року посол України в Німеччині Олексій Макєєв заявив, що влада в Берліні пообіцяли надати більше зброї та боєприпасів, але переговори щодо постачання танків Marder та Leopard тривають. 

6 січня спікер уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заявив, що Україна в перші три місяці 2023 року отримає близько 40 БМП Marder і ЗРК Patriot.

У свою чергу міністр економіки Німеччини Роберт Габек заявив, що Берлін не виключає постачання танків для підтримки ЗСУ в майбутньому.

Вас також можуть зацікавити новини: