У Польщі назвали умову передачі Україні танків Leopard / фото US Army

У Варшаві заявили, що не можуть самостійно передати Україні танки Leopard. У Польщі пояснили, що для цього потрібна підтримка широкої коаліції.

"Ми, як Польща, без ширшої коаліції зараз не збираємося постачати ці танки", - цитує прем'єр-міністра Польщі Матеуш Моравецький видання Rp.pl.

За його словами, переговори про передачу Україні цих танків ще тривають.

Відео дня

"Разом з президентом (Анджеєм Дудою - УНІАН) ми ведемо переговори, спрямовані на побудову більш широкої коаліції країн, які могли б передати цю важку, сучасну техніку", – заявив польський політик.

При цьому він вказав, що "кілька тижнів тому в Брюсселі" він обговорив поставки танків з канцлером Німеччини Олафом Шольцем

"Думаю, що найближчими днями ми зможемо дізнатися більше", - підсумував Моравецький.

Передача Україні танків Leopard - що відомо

У червні минулого року іспанські ЗМІ повідомили, що влада країни готова передати Україні танки Leopard A4. При цьому глава МЗС Великобританії Джеймс Клеверлі заявив, що передача Україні танків може бути частиною "наступного етапу" поставок озброєння ВСУ.

Крім того, глава оборонного комітету Бундестагу закликала передати Україні Leopard. Відзначається, що США і Німеччина прийшли до угоди з цього питання. Також в Бундестазі тиснуть на Олафа Шольца, який коливається в питанні передачі танків Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: