Танк Leopard 2A4 / фото US Army

За словами військового експерта Олексія Гетьмана, німецькі танки Leopard 2 входять до переліку найкращих танків світу.

"Leopard 2 – це ікона стилю, вони дуже потужні, у них дуже добра гармата, вона добре стабілізується, вони можуть стріляти на ходу. Потужна гладкоствольна гармата 105 міліметрів, яка може стріляти протитанковими снарядами. Це дуже потужна зброя, там на 1 людину більше в екіпажі (на відміну від Leopard 1 – ред.), є окремий заряджаючий, людина, яка відповідає за постріли, там дуже добре захищений екіпаж від детонації. Навіть якщо здетонує боєкомплект, там стоять певні пластини й вибух буде спрямований вбік від екіпажу", - сказав експерт для 24 Каналу.

Гетьман переконаний, що Україна зможе зібрати 300 танків, про необхідність яких говорив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. В цей список можуть увійти 100 танків Leopard, певна кількість британських Challenger 2, а також легкі французькі танки.

Відео дня

"Це дуже приємна новина, 100 Leopard – це капець русні", - додав Гетьман, коментуючи чутки про надання Україні танків.

Поставки танків Leopard в Україну

Минулого тижня Польща і Фінляндія висловили готовність передати Україні танки Leopard. Однак для цього потрібен дозвіл Німеччини, як виробника цих машин.

Довгий час Німеччина була головним противником передачі західних танків Україні, але зараз, за даними ЗМІ, партнерам майже вдалося переконати канцлера Шольца зняти танкове ембарго.

Україна також розраховує на позитивний результат дебатів і сподівається отримати стільки "Леопардів", щоб їх вистачило на повноцінну танкову бригаду.

Вас також можуть зацікавити новини: