Ілюстрація / REUTERS

Федеральний апеляційний суд у Сан-Франциско у понеділок, 13 листопада, ухвалив рішення, що останній антиміграційний указ президента країни Дональда Трампа є частково правомірним.

Таким чином, він дозволив уряду заборонити в'їзд до США громадянам шести переважно мусульманських країн, якщо вони не мають родичів у Сполучених Штатах, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters.

Читайте такожВ ООН засудили антиміграційну політику Трампа

Відео дня

Йдеться про Іран, Лівію, Сирію, Ємен, Сомалі та Чад. Рішення суду не стосуватиметься Північної Кореї та Венесуели, які також були згадані в антиміграційному указі Трампа. Окрім того, право в'їхати в США зберігатимуть громадяни зазначених мусульманських країн, якщо вони мають "формальні, задокументовані" відносини із американськими юридичними особами на кшталт університетів.

Нагадаємо, у жовтні антиміграційний указ Трампа, підписаний 24 вересня, було заблоковано суддею Дерріком Вотсоном. Перший антиміграційний указ Трампа, підписаний ще в січні, одразу після його вступу на посаду, також було заблоковано суддями. Другий антиміграційний указ Трамп підписав у березні, однак він теж став предметом судової тяганини. У червні Верховний суд США частково дозволив його застосування терміном на 90 днів. Після того, як указ втратив чинність, у вересні Трамп підписав ще один, щодо якого і ухвалив рішення суд у Сан-Франциско.