Військовий високо оцінив співпрацю Фінляндії та України / фото Сили оборони Фінляндії

Офіцер департаменту логістики Сил оборони Фінляндії отримав нагрудний знак "За сприяння війську" від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного за роботу на підтримку України.

Як пише фінське видання Hufvudstadsbladet, нагороду офіцер отримав із нагоди Дня прапора Сил оборони Фінляндії. Військовий є єдиним, кого було удостоєно цієї честі. При цьому фінські Сили оборони не розкривають імені нагородженого та його конкретної посади.

"Це велика честь, нагорода багато для мене значить. Розумію, що нагорода адресована всім тим, хто працював на підтримку України в сфері оборонної логістики", – розповів військовий виданню.

Відео дня

Він високо оцінив військову співпрацю між Фінляндією та Україною, підкресливши винахідливість ЗСУ, які "дуже добре вміють знаходити рішення проблем".

"Я пишаюся тим, що ми як нація змогли допомогти Україні в боротьбі за виживання. Я впізнаю деякі з систем озброєння, надісланих ЗСУ, з обговорень у ЗМІ. Не можу сказати, що я щасливий, зважаючи на велику кількість загиблих, але я вдячний за те, що маю змогу робити значущу роботу", – прокоментував офіцер.

Допомога Фінляндії Україні

Фінляндія з перших днів війни допомагає Україні, Так 25 травня стало відомо, що країна направляє Україні черговий пакет військової допомоги на 109 млн  євро. Це 16-й пакет допомоги з початку війни. У нього входять, в тому числі, зенітне озброєння і боєприпаси. 

Вас також можуть зацікавити новини: