Росія наразі перебуває в дуже складній ситуації / фото УНІАН

На Росію чекають найгірші сценарії після закінчення війни, і не лише через програш, а й через недалекоглядну внутрішню політику.

Таку думку висловив генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун в ефірі "24 каналу". За його словам, Росія наразі перебуває в дуже складній ситуації.

"Фактично кожен крок, який вони роблять, куди б він не скерувався, призводить до ще більших проблем всередині та назовні Росії", - зазначив Ягун.

Відео дня

Він навів як приклад пропозицію про припинення вогню на Різдво, яка не була сприйняти ні міжнародною аудиторією, ні самими росіянами. Також експерт зазначає, що все сміливішим у своїх діях стає керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

Генерал нагадав, як Пригожин пропонував російським ВНЗ зараховувати без іспитів окупантів, які пройшли війну в Україні. "Фактично він намагається запхнути на факультети дипломатії, у МГІМО колишніх зеків", - зазначив Ягун.

Генерал додає, що Пригожин є людиною без фахової освіти й сталих зв'язків у еліті, проте зараз починає керувати державою в досить неочікуваних ракурсах: вирішує кого звільняти, карати, відправляти на фронт, просто вбивати, а кому давати путівку в життя через найпрестижніші російські факультети.

Ягун вважає, що Росії не варто заважати, достатньо лише спостерігати.

"Їхня держава починає сипатися з середини, і можливо це один із тих моментів, які вплинуть на нашу майбутню перемогу", - сказав генерал.

Ягун припускає, що в Росії може початися внутрішня боротьба між кількома групами впливу, які давно ворогують між собою - силовиками, бізнесменами, певною мірою військовими. Генерал додав, що якби в Росії була хоча б ефемерна опозиція, яка б могла висловитися і щось запропонувати, вона після української перемоги, можливо, взяла б владу.

Зміна влади в Росії

Як повідомляв УНІАН, російський олігарх і глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин підриває режим Путіна. За даними російських ЗМІ, Пригожин хоче створити свою політичну силу, метою якою буде відродження Російської імперії.

Військовий експерт Олег Жданов зазначав, що оточення Путіна активно готується до зміни режиму й організовує для себе "запасні аеродроми" у державах Латинської Америки.

А політолог Андрій Піонтковський наголошував, що система влади російського диктатора Володимира Путіна розвалюється на очах. За його словами, у глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина величезні амбіції, а Рамзан Кадиров поводиться набагато значиміше, ніж командир маленького загону. Піонтковський вважає, що приватні армії, створені в Росії, орієнтовані не на перемогу в Україні, а на майбутню громадянську війну в самій РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: