Кремль може готувати провокації у невизнаному Придністров'ї / фото УНІАН

Американські військові аналітики попереджують, що Кремль може готувати провокації у Придністров'ї. Генерал Ігор Романенко в інтерв'ю "Обозревателю" оцінив ймовірність того, чи може українська армія брати участь у його демілітаризації.

Він назвав Придністров'я раковою пухлиною, яку не можна залишати на тілі "безпеки". Саме тому, переконаний він, з часом питання щодо цієї території буде вирішено. 

"Нам необхідно зняти загрозу з цього боку, але діяти на кілька фронтів – Придністров'я, Білорусь – це неправильний підхід із військового погляду. Ми не робитимемо такої помилки", - заявив Романенко.

Відео дня

Питання невизнаного Придністров'я

Раніше депутат від партії влади Молдови "Дія і солідарність" Оазу Нантой заявив, що придністровський конфлікт не можна розв'язати шляхом дипломатичних переговорів. Він пропонує НАТО і Україні вирішити конфлікт силою.

20 лютого 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова допомогти Молдові з Придністров'ям.

23 лютого 2023-го Міноборони Росії придумало нові звинувачення на адресу України. Тепер там стверджують, що Збройні сили України нібито готують "провокації" на території Придністров'я.

Згодом в ОК "Південь" наголосили, що Україна готова до загроз з боку невизнаного Придністров'я, але нашій державі й без того є куди просувати свої війська.

Вас також можуть зацікавити новини: