На борту перебували 180 пасажирів / ua.depositphotos.com

Літак білоруської авіакомпанії "Белавіа", що летів з Хургади (Єгипет) до Мінська (Білорусь), екстрено змінив маршрут і сів у Краснодарі (Росія).

Про це повідомило "Інтерфаксу" джерело в службах аеропорту "Пашковський".

"Після входження в повітряний простір Росії екіпаж білоруського Boeing 737 повідомив кубанському диспетчеру про ймовірний витік палива. Диспетчер відповідно до інструкції запропонував екіпажу перервати політ і слідувати на запасний аеродром в Краснодарі", - сказав він.

Відео дня

За його словами, посадка пройшла успішно, але подальша експлуатація лайнера поки буде припинена.

"О 8:32 за московським часом за пасажирами прибув резервний борт. До вивезення готуються 180 пасажирів", - сказав пізніше "Інтерфаксу" співробітник прес-служби аеропорту.

Читайте такожЄС запровадить санкції проти "Белавіа" та білоруських чиновників - ЗМІ

Заборона польотів над Білоруссю і рейсів "Белавіа" над іншими країнами

24-26 травня авіакомпанії почали відмовлятися від польотів у повітряному просторі Білорусі через подію з літаком Ryanair Афіни-Вільнюс 23 травня.

Борт екстрено приземлився в Мінську після повідомлення про мінування. Однак в результаті влада країни затримала засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, який летів цим літаком і розшукувався в Білорусі.

Подія викликала реакцію світової спільности, з'явилася інформацію про те, що рейс посадили під тиском влади.

У Європейському союзі через інцидент викликали посла Білорусі та обіцяли наслідки. EASA рекомендувало авіакомпаніям уникати польотів через повітряний простір Білорусі.

Зокрема, таку заборону ввели для своїх авіакомпаній Великобританія і Франція. Французька влада також призупинили ліцензію на польоти "Бєлавіа". У відповідь Білоруська авіакомпанія оголосила про скасування рейсів в Лондон і Париж до 30 жовтня 2021 року.

Україна повністю припинила авіасполучення з Білоруссю від опівночі 26 травня.