Орбан симпатизує політиці Путіна / фото ua.depositphotos.com

Проросійський прем'єр Угорщини Віктор Орбан назвав Україну "економічно неіснуючою країною", фактично цитуючи слово в слово антиукраїнські тези екс-президента РФ Дмитра Медведєва

Як пише угорське видання Magyar Nemzet, нові заяви щодо України були зроблені Орбаном в контексті європейської військової та економічної допомоги, проти якої постійно виступає Будапешт. 

Орбан стверджує, що "за його оцінкою" війна припиниться в той момент, коли США і ЄС вирішать більше не фінансувати діяльність українського уряду. 

Відео дня

"Наразі це не так, угорські платники податків також підтримують Україну через спільний європейський бюджет. Ось чому погано, що угорську меншину досі переслідують в Україні", - почав згадувати Орбан український закон про освіту. 

Угорський прем'єр продовжить стверджувати, що нібито його країна "платить українцям пенсії і зарплати, підтримує державне управління України та охорону здоров'я". Він вірить, що такий стан речей не зможе зберігатися в довгостроковій перспективі.

Позиція Угорщини щодо війни в Україні - що говорить Орбан

Орбан, один з друзів Путіна, неодноразово "вибухав" антиукраїнськими заявами. Він лякав, наприклад, що перемога України призведе до застосування Росією ядерної зброї. 

Залишається неясною позиція Угорщини і щодо російсько-української війни, а також до агресії самого Путіна. Країна стверджує, що допомагає Україні, піклуючись про біженців, але в той же час робить все можливе, щоб зупинити військову та фінансову допомогу країн Заходу. 

А нещодавно в МЗС Угорщини заявили, що будуть "ставити палиці в колеса" євроінтеграції України і перспективі вступу України до НАТО. 

Угорські чиновники також потрапляли в міжнародні скандали, публічно демонструючи територіальні претензії до своїх сусідів, зокрема - до України.

Вас також можуть зацікавити новини: