Польща продовжить захист біженців / УНІАН

Польща продовжить тимчасовий захист українським біженцям. Зокрема, це стосується й українців без паспорта. 

Це рішення анонсував міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кєрвінський, повідомляє Gazeta. Наразі тимчасовий захист діє до 30 червня, але влада готує продовження.

"Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі, прописано в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня", - заявив Кєрвінський.

Відео дня

Очільник МВС Польщі, який також відповідає за міграційну політику легалізацію іноземців, заявив, що його країна буде охороняти права біженців і не передасть їхні приватні дані.

"Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні", - сказав він.

Призупинення консульських послуг для чоловіків

Як писав УНІАН, 23 квітня українські дипустанови припинили надавати консульські послуги українським чоловікам мобілізаційного віку. Це вже спричинило хвилю обурення серед громадян, які перебувають за межами держави.

Юристи розкритикували дії українського МЗС, як такі, що порушують права громадян і не мають законного обгрунтування.

В Польщі і Литві представники уряду висловили готовність допомогти Україні повернути чоловіків додому. А от у Німеччині влада навпаки виключає можливість примусової депортації чоловіків та заспокоює біженців тим, що статус захисту залишиться навіть для тих, у кого прострочений паспорт.

Вас також можуть зацікавити новини: