Росія перекидає війська у Казахстан / скріншот

Росія продовжує перекидати свої війська у Казахстан по лінії Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Про це повідомляє Міністерство оборони РФ, публікуючи нове відео з аеродрому Чкаловського.

"Триває перекидання підрозділів Іванівського з'єднання ПДВ і підрозділів 45-ї окремої бригади спеціального призначення ПДВ", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перекидання здійснюється з аеродромів у Московській та Іванівській областях на аеродроми "Жетиген" та "Алмати": "Створене Міноборони Росії повітряне угруповання з понад 70 літаків Іл-76 та п'яти Ан-124 цілодобово перекидає підрозділи російського контингенту".

Оновлено. За даними відомства, російські військові розпочали тренування на аеродромі "Алмати", "під час яких відпрацьовуються питання щодо запобігання позаштатним ситуаціям":

Читайте такожКерувати військовими РФ у Казахстані буде генерал, який очолив операцію з окупації Криму"Підрозділи Повітряно-десантних військ, перекинуті на аеродром "Алмати", здійснили марші у складі колон у райони виконання завдань, де, усвідомивши обстановку, розпочали охорону життєво важливих об'єктів та об'єктів соціальної інфраструктури".

Протести у Казахстані: що відомо на цей час

Читайте такожУ Назарбаєва звинувачували ЗМІ у брехні про його відставкуУ Казахстані з 2 січня проходять акції протесту. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на скраплений газ. У підсумку протести переросли у масові заворушення: затримано понад 5 тисяч людей, сума збитку перевалила за 212 мільйонів доларів.

У зв'язку з акціями протесту президент країни Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду. Тимчасове виконання обов'язків прем'єр-міністра він вирішив передати Аліхану Смаїлову.

Нурсултан Назарбаєв залишив посаду голови Ради безпеки Казахстану. Раду Безпеки очолив Токаєв.

Президент Казахстану звернувся за допомогою до глав держав ОДКБ, щоб війська РФ, Вірменії, Білорусі, Киргизстану і Таджикистану спрямували до Казахстану.

Вас також можуть зацікавити новини: