В Італії готові підтримати нові санкції ЄС /фото Михайло Палінчак

Італія має намір підтримати санкції проти газу з Російської Федерації. Країна отримує приблизно 40% від загального обсягу імпорту "блакитного палива" з РФ.

Про це заявив Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо після зустрічі з колегами з Хорватії та Словенії в Загребі повідомляє агентство Ansa.

"Італія не накладе вето на російські газові санкції", - заявив Ді Майо.

Відео дня

Варто відзначити, що Італія отримує близько 40% від загального обсягу імпорту російського газу. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Рим намагається знайти альтернативні джерела постачання газу.

При цьому міністр комплексних екологічних перетворень Роберто Чинголані вважає, що в Італії не буде багато проблем в найближчі місяці в разі припинення постачання газу з РФ.

Як раніше повідомляв УНІАН, 2 квітня світ побачив свідчення звірств російських військових у населених пунктах Київської області. На приголомшливих фото з Бучі видно, що окупанти вбивали пов'язаних людей. Українців ховали в братських могилах. Деякі трупи залишалися прямо посеред вулиць.

Світові лідери не змогли обійти увагою звірства росіянин. Дії армії РФ засудили у всіх європейських країнах і організаціях. У зв'язку з цим в ЄС заявили, що готують нові санкції проти Росії. За даними Financial Times, нові обмеження включають заборону на використання російськими судами портів ЄС, Додаткові експортні обмеження та ембарго на постачання енергоносіїв.

Вас також можуть зацікавити новини: