Генерал Маломуж дав прогноз щодо ситуації в Придністров'ї / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація розпалює обстановку навколо Молдови. Українська розвідка вже запобігла провокації РФ.

За словами керівника Служби зовнішньої розвідки Миколи Маломужа, Молдова зараз не є глобальною проблемою для світу або НАТО.

"Операція, яку планувала Росія була націлена на зміну режиму, на розпал конфлікту всередині самої Молдови. Тобто дистабілізація режиму - це було перше завдання: не війна. Передбачалося, що Росія насамперед підніме г ромадські організації, союз офіцерів, які підтримують лівий блок партій, а вже вони почнуть на цьому тлі захоплення парламенту", - заявив генерал в інтерв'ю ТСН.

Відео дня

При цьому він нагадав, що українські розвідники попередили молдавських колег про підготовку росіянами провокацій

"У Молдові терміново вжили заходів - зокрема, відбулася зміна уряду, який очолив силовик. Тому розпалити цю ситуацію не вдасться, хоча спроби такі були", - підсумував Маломуж.

Загострення в Придністров'ї - що відомо

Президент Володимир Зеленський заявив, що Київ допоможе Кишиневу вирішити питання Придністров'я, після чого в Міноборони РФ звинуватили Україну у підготовці "провокацій" на тимчасово окупованій території Молдови. У свою чергу президент України назвав ці чутки російською дезінформацією.

У свою чергу прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Придністров'я необхідно інтегрувати в країни, але попередньо демілітаризувавши.

Вас також можуть зацікавити новини: