У Білорусі встановлюють захисні споруди / фото https://t.me/Hajun_BY

У Білорусі будують фортифікаційні споруди і встановлюють так звані "зуби дракона".

Як пише моніторингова група "Беларускі Гаюн", лінію пірамідальних бетонних перешкод помітили за 20 кілометрів від кордону з Україною. "У 10 кілометрах від Гомеля, біля траси М8 у напрямку до кордону з Україною, з'явилася лінія протитанкових укріплень - "зуби дракона", - йдеться в повідомленні.

Крім того, неподалік ведуться будівельні роботи зі спорудження, імовірно, фортифікаційних споруд. "Тобто в контрнаступ Лукашенко не вірить, але все рано вирішив перестрахуватися?" - зазначають вони.

Відео дня

Ситуація в Білорусі: останні новини

Сьогодні "Гаюн" писали, що Росія збільшила угруповання військових винищувачів Су-34 і Су-30 на аеродромі "Мачулищі" в Білорусі.

Нещодавно в Раді Безпеки РБ заявили, що кількість особового складу силових структур країни зараз становить 1,5 мільйона чоловік - до нього входять військовослужбовці, міліція, Комітет держбезпеки, прикордонники, тероборона і народне ополчення. 

Сьогодні Лукашенко назвав заяви про масштабний контрнаступ України дезінформацією. Раніше він заявляв, що Україна не збирається нападати на Білорусь, заспокоюючи жителів Гомельської та Брестської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: