У Росії розгорається громадянська війна / фото t.me/mod_russia

Засновник ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин оголосив війну військовому командуванню Російської Федерації. Однак наразі невідомо, чи призведе це до повномасштабної громадянської війни у країні.

Військовий експерт Владислав Селезньов у коментарі РБК-Україна заявив, що події в РФ все більше нагадують цирк. Є ймовірність, що "вагнерівці" намагаються виявити неблагонадійні елементи серед політичної еліти, які готові повстати проти президента Росії Володимира Путіна.

"Технічно знищити Пригожина простіше простого. Російська державна система - тоталітарна. Пригожин живий, він хитає ситуацію, веде переговори із заступником начальника Генштабу (Володимиром Алексєєвим - УНІАН), реально бойовим генералом, якому в Росії не так багато рівних... Я досить обережний в оцінках, чи приведе це до громадянської війни. Мені здається, це перевірка чи зріз настроїв, фіксація персонажів, які готові будуть зреагувати на заклик Пригожина щодо створення спротиву", - зазначив Селезньов.

Відео дня

На думку експерта, події можуть бути заздалегідь спланованою операцією, оскільки начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов є автором концепції гібридної війни. Він наголосив, що ЗСУ залишається лише і надалі просуватися вперед, а не сподіватися на громадянську війну в Росії.

Громадянська війна в Росії - що відомо

У ніч на 24 червня бойовики ПВК "Вагнер" висунулися за наказом Пригожина на Росію, щоб "зупинити" військове керівництво РФ.

Вранці Путін назвав крок Пригожина "зрадою" і "ножем у спину", але сам виїхав з Москви, яку "вагнерівці" мають намір захопити.

Колона техніки ПВК вже помічена в Липецькій області Росії. Бунтівники можуть зайти в столицю вже до 19:00 за московським часом.

Експерт BILD Юліан Рьопке заявила, що Пригожину буде складно атакувати Москву, оскільки досі підрозділам ПВК не вистачало переваги в повітрі.

Вас також можуть зацікавити новини: