Орбан знову обурився на Столтенберга / фото REUTERS

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан обурився заявою генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що Україна у майбутньому стане  членом Альянсу.

У Twitter очільник угорського уряду поширив публікацію Politico, де цитуються слова Столтенберга на брифінгу у Києві: "Законне місце України – у євроатлантичній родині. Законне місце України – у НАТО. І з часом наша підтримка допоможе зробити це можливим". 

На ці слова Орбан відреагував коротко але емоційно, написавши: "Що?!".

Відео дня

Нагадаємо, вчора генсек НАТО відвідав Київ з неанонсованим візитом. На підсумковій прес-конференції він заявив, що майбутнє України в НАТО. "Гідне України місце - в НАТО", - підкреслив генсек.

У Орбана підгоріло: він обурився через заяву Столтенберга про майбутнє України в НАТО

Орбан і його антиукраїнська позиція

Віктор Орбан добре відомий своєю антиукраїнською позицією. Він не раз робив скандальні заяви про Україну і її владу. Заяви Орбана багато в чому перегукуються з наративами російської пропаганди.

Так, 14 квітня в одній з крайніх скандальних заяв Орбан назвав Україну "економічно неіснуючою країною", фактично цитуючи антиукраїнські тези екс-президента РФ Дмитра Медведєва. Ця заява пролунала в контексті європейської військової та економічної допомоги, проти якої постійно виступає Будапешт. 

Вас також можуть зацікавити новини: