Медведєв похвалив прем'єр-міністр Угорщини Віктора Орбана за антиукраїнську позицію / фото УНІАН

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв відреагував на антиукраїнську риторику прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Російський чиновник похвалив лідера країни ЄС за таке висловлювання і в черговий раз образив Україну.

Свіжа публікація з'явилася в Telegram-каналі Медведєва. У пості сказано: "Угорський прем'єр Віктор Орбан сказав, що Україна у фінансовому плані неіснуюча країна. Як тільки закінчиться фінансування з боку США і Європи, закінчиться війна. Молодець, сміливо і точно для європейського політика".

За словами Медведєва, "як тільки закінчиться західне фінансування, закінчиться сама Україна". Заступник голови Радбезу РФ вважає, що наша країна "нікому не потрібна".

Відео дня

Нагадаємо, це далеко не перше агресивне висловлювання колишнього президента Росії на адресу України. Наприклад, 8 квітня опальний політик опублікував пост, в якому спробував пояснити, чому "зникне" наша країна.

Відносини Угорщини та Росії: остання інформація

Будапешт підтримував Москву на рівні риторики протягом усієї повномасштабної війни в Україні. Наприклад, раніше Орбан заявляв, що в разі поразки Росія застосує ядерну зброю.

Сьогодні, 14 квітня, прем'єр-міністр Угорщини назвав Україну "економічно неіснуючою державою". Нібито наша країна програє війну, як тільки США і ЄС припинять фінансування.

А раніше на цьому тижні Будапешт і Москва підписали нову енергетичну угоду.

Посол США в Угорщині Девід Прессман заявив, що у Вашингтоні спостерігають за зближенням двох країн на тлі російської агресії в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: