Польща посилює свою армію через війну в Україні / фото depositphotos.com

Війна в Україні може закінчитися компромісом, а не остаточним врегулюванням.

Ознаки цього бачить глава правлячої партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський, пише агентство PAP. "Сьогодні ми не знаємо, чим може закінчитися війна в Україні. Є ознаки того, що вона може закінчитися певним компромісом, а не остаточним врегулюванням, а це, на жаль, означатиме, що незабаром можуть з'явитися нові небезпеки. Ми не бажаємо такого рішення", - сказав він.

Качинський зазначив, що Польща цілком підтримує Україну в її прагненні деокупувати свої території, проте "не все залежить від нас". Він підкреслив, що польську армію необхідно зміцнювати.

Відео дня

"У різних аспектах, як з точки зору вогневих можливостей, здатності відбити повітряну атаку, так і - це особливо важливо сьогодні на українському фронті - наступальних можливостей", - додав він.

Позиція Польщі щодо війни в Україні

Як відомо, країна з перших днів повномасштабного вторгнення РФ підтримала Україну. Влітку глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що 24 лютого польська влада пообіцяла Україні бути поруч стільки, скільки вона буде воювати

У серпні в Польщі заявили, що вже надали Україні допомогу на суму понад 10 мільярдів злотих. Крім того, вони прийняли найбільшу кількість біженців з України.

У 2023 році польський президент Анджей Дуда першим погодився передати українській армії роту танків Leopard 2. Також він заявив про передачу Україні літаків МіГ-29

Нещодавно прем'єри Польщі, Чехії та Словаччини випустили спільну статтю, в якій порівняли діалог з Кремлем з розмовою зі стіною.

Вас також можуть зацікавити новини: