Черновецький здав до музею всі дарунки
Черновецький здав до музею всі дарунки

Черновецький здав до музею всі дарунки

18:54, 18.05.2007
3 хв.

У столичній мерії відкрився Музей подарунків. Тут книги, ікони і коньяк – все це було свого часу подаровано Леоніду Черновецькому або КМДА як такій. «Ми хабарів не беремо», – каже столична влада.

Відтепер до будинку київської мерії зможе спокійно потрапити будь-хто. Для цього треба тільки сказати, що ви до музею. Від сьогодні такий заклад відкрився на другому поверсі адміністрації за адресою Хрещатик, 36. Повна назва закладу: Музей подарунків Київської міської державної адміністрації.

Ініціатива створення музею належить Леонідові Черновецькому, який віддав до закладу 158 експонатів – подарунків, зроблених йому та його заступникам за час роботи. Колекція складається з речей, вартість яких вища за тисячу гривень. Серед презентів: ікона «Георгій-змієборець» від Юрія Лужкова, ніж, зроблений з бивня мамонта від голови правління Кредитпромбанку, книга «Традиційна українська кухня», подарована мерові Катериною Ющенком.

Відео дня
 “Українська традиційна кухня”. Презент Катерини Ющенка

Серед інших особливо виділяється пляшка коньяку, презентована Черновецькому грузинським послом. П`ятилітрова місткість зберігається в спеціальній шкіряній коробці. Коньяк, як і сам Леонід Михайлович, – 1951 року народження, зроблений з найякісніших продуктів і символізує дружбу народів. У Черновецького дружина – уродженка Тбілісі, у грузинського посла Грігола Катамадзе дружина – українка. На запитання, чому ця пляшка ще не розпита, Леонід Михайлович сказав журналістам:

Черновецкий коньяк не п`є, тільки колекціонує

– Я коньяк не п`ю, – і поважно пішов.

– Це заслін проти хабарництва, – заявив журналістам заступник київського градоначальника Віталій Журавський. – Черновецький розпорядився здавати сюди презенти вартістю вище тисячі гривень, і сам першим дав приклад. Так ми показуємо, що нова влада працює відкрито.

На сьогодні в музеї поки зібрано 108 подарунків, презентованих КМДА і Леоніду Михайловичеві особисто за час роботи нової влади. Переважно їх зробили представники різних делегацій, регіонів України, міст-побратимів і в результаті особистих зустрічей. Музей розділено на дві частини: в одній – подарунки з «близького» зарубіжжя, в іншій – із справжнього закордону.

Кращий подарунок мерові- книга

У мерії стверджують, що ознайомитися з експозицією зможе кожен, хто захоче, в будь-який робочий день з 11.00 до 17.00. Огляд – безплатний, треба тільки наперед потелефонувати: 278-13-47. Музей подарунків КМДА стане одним з філіалів Музею міста Києва. Працівники адміністрації впевнені, що кількість експонатів буде постійно зростати, і перш за все за рахунок подарунків від представників міст-побратимів Києва, яких налічується кілька десятків. А ще Віталій Журавський звернувся до представників колишньої столичної влади з проханням здати сюди подарунки, одержані ними за час роботи.

Ікони дарують не тільки Сердючці

Все це добре, тільки боюся, що представникам міської влади дарують не тільки ікони і книги. Мимоволі думається, якщо складати справжній Музей подарунків, то там виявляться підприємства, банки, нерухомість тощо, але це вже зовсім інша історія.

Антон Зікора

 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся