"Мрію" збираються відбудувати / фото УНІАН, Павло Суходільський

Британський мільярдер Річард Бренсон, можливо, допоможе з відбудовою українського літака "Мрія" у майбутньому, але зараз його компанія Virgin зосереджена на відновленні свого бізнесу. Про це меценат, засновник компанії Virgin Group, амбасадор United24 Річард Бренсон заявив в інтерв’ю в ефірі телемарафону.

"Можливо, ми допоможемо з відбудовою його у майбутньому, однак наразі всі компанії Virgin постраждали від Covid-19 - наші авіакомпанії, круїзні авіакомпанії, готелі тощо. Отже, ми повинні відновити наші компанії, тому саме на цьому зосередимось зараз. Але, можливо, одного дня в майбутньому ми зможемо допомогти з відбудовою", - сказав мільярдер.

Він також відзначив, що президент Російської Федерації Володимир Путін та деякі його поплічники мають бути притягнуті до відповідальності за воєнні злочини.

Відео дня

"Він скоїв абсолютно жорстокі воєнні злочини в Україні, жертвами яких стали немовлята, молодь, люди старшого віку. Йому байдуже, він не дотримується правил війни. Я думаю, що за цих обставин хтось повинен відповісти, і думаю, що Путін зрештою є людиною, яка несе відповідальність за цю війну", - додав Бренсон.

Відбудова "Мрії" - подробиці

В перші дні повномасштабної війни РФ проти України російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний АН-225 "Мрія". Це сталося на аеродромі "Антонов" в Гостомелі під Києвом, де знаходився літак. На той момент повідомлялось, що борт був на ремонті, а тому не встиг вилетіти з України.

7 листопада 2022 року гендиректор ДП "Антонов" Євген Гаврилов оголосив про будівництво другого літака "Мрія". Вартість будівництва становить 500 млн євро. Будівництво другого літака моделі Ан-225 "Мрія" поки ще на етапі конструкторських робіт.