Дубинський підтримав ініціативу Зеленського / фото УНІАН

Ініціатива президента поставити українцям п'ять питань під час місцевих виборів правильна, але повинна бути закріплена законодавчо.

Таку думку в ефірі каналу "112 Україна" озвучив народний депутат Олександр Дубинський.  

Читайте такожДубінський пояснив, чому влада не скасує місцеві вибори

Відео дня

"Сама ініціатива президента правильна, її потрібно підтримати і розвинути. Тільки в рамках закону і Конституції. Нагадаю, Верховна рада намагалася прийняти закон, який дозволяв би ЦВК проводити опитування громадської думки на виходах з виборчих дільниць. Проект був знятий з розгляду через відсутність голосів", - розповів нардеп.

За його словами, щоб ця ініціатива реалізувалася повною мірою, в оточенні і в офісі президента повинні розуміти: потрібно прийняти відповідний закон.

"І не підставляти президента політтехнологією, яка потім виявиться не здійсненною. Немає закону, що дозволяє проводити опитування державі на виходах з дільниць крім самих виборах. Закон про референдум не прийнятий і назвати це референдумом не можна, а якщо це все ж референдум-де бюлетені, який їх ступінь захисту, де розроблені питання і як вони визначені? Президенту потрібно реалізувати ідею до кінця-або забезпечити прийняття закону про референдум, або довести до кінця законопроект, який дозволив би Центральній виборчій комісії проводити відповідні опитування, щоб це опитування мало юридичну силу і могло б використовуватися для прийняття політичних рішень. Зараз це просто правильна ідея, запропонована людьми, які не розуміють, як її реалізувати", - вважає Дубинський.

Щоб довести цю ідею до кінця, в офісі президента повинні з'явиться грамотні фахівці, які зможуть забезпечити законні механізми для здійснення такого народовладдя.

"На мою думку, нинішні чиновники ВП не дотягують до рівня, який необхідний для забезпечення роботи глави держави. Але все-таки я смію сподіватися, що це опитування думки українців призведе до формування нового порядку денного, який підтримає більшість населення. А потім під цей порядок буде сформовано нову коаліційну більшість. Адже всім нам потрібно шукати компроміс, адже зараз ми вперлися в стіну і ніяк не можемо її обійти", - підсумував свій виступ політик.