Позбутися від конденсату на бачку можна швидко і без проблем / depositphotos.com

Сантехніка, як і будь-який інший пристрій, рано чи пізно виходить з ладу і перестає виконувати свої функції якісно. Одна з поширених проблем - конденсат внизу унітазу або на бачку, і ми розповімо, як швидко і надовго вирішити таку ситуацію.

.Чому з'являється конденсат на бачку унітазу - головна причина

Досвідчені сантехніки кажуть, що існує три фактори, які впливають на утворення конденсату на бачку унітазу:

  • Висока вологість в приміщенні.

Так відбувається, якщо санвузол в квартирі суміщений - через регулярне використання душу або ванни температура повітря в кімнаті підвищується, як і рівень вологості. Утворюється пара і осідає на поверхнях, перетворюючись в конденсат. Те ж саме трапляється, якщо ви сушите мокру білизну у ванній при слабкій системі вентиляції або взагалі її відсутності.

Відео дня
  • Несправний санвузол.

Якщо ви помітили що унітаз тече, постійно зливаючи воду, навіть дрібною цівкою, він буде (за задуманим проектуванням) регулярно наповнюватися. Через це не встигне прогрітися до потрібної температури, що спричинить за собою утворення конденсату.

  • Перепад температур.

Найчастіше, це трапляється восени і взимку, коли в квартирах включено опалення, а в унітазі постійно знаходиться крижана вода. Різниця в температурах - причина того, що з'являється конденсат внизу унітазу або на бачку, як і ситуація, коли ви закриваєте двері у ванну кімнату, і там завжди тепло.

Що потрібно зробити, щоб не було конденсату на бачку унітазу

Методів виправлення ситуації можна придумати кілька, але краще за все не експериментувати, а діяти за інструкцією:

  • переконайтеся, що унітаз не зламаний - натисніть кнопку зливу, простежте, як довго стікає і набирається вода, чи не підтікає сантехніка;
  • почистіть вентиляцію від пилу і бруду, встановіть вентилятор на двері;
  • залишайте двері у ванну кімнату відкритими, вимикайте сушку для рушників, не розвішуйте білизну в приміщенні, де приймаєте душ.

Також розповімо, як утеплити бачок унітазу від конденсату - виглядає це в підсумку досить специфічно, зате завжди допомагає позбутися від проблеми.

Вам потрібно:

  • злити всю воду з унітазу;
  • дістати запірний механізм;
  • почистити бачок всередині від нальоту;
  • обклеїти його зсередини спіненим поліетиленом, пінопластом або ізоляційним матеріалом.

Можете обклеїти ізоляцією бачок зовні, але такий варіант оптимальний, якщо конструкція захована в шафці, інакше унітаз зіпсує загальний вигляд кімнати. В цілому, подібне утеплення буде перешкоджати швидкому охолодженню бачка, навіть якщо в ньому виявиться крижана вода, і знизить ризики виникнення конденсату.

Вас також можуть зацікавити новини: