Сон під вентилятором може нашкодити вашому організму / фото ua.depositphotos.com

Спека багатьом приносить масу незручностей, тому зазвичай намагаємося знайти спосіб охолодитися. Комусь достаньо прийняти душ, хтось купує кондиціонер, але найпростіший та найдешевший спосіб – вентилятор. Правда, багато хто недооцінює цей прилад.

УНІАН розбирався, чи можна залишати включеним вентилятор на ніч.

Що буде якщо залишити вентилятор на ніч - ваше здоров'я в небезпеці

Спати в прохолодній кімнаті приносить особливе задоволення, особливо влітку. Такий простий прилад як вентилятор створює не тільки комфортні умови для сну, але і ласкавий вітерець. Тому противники спеки неодноразово замислюються, чи можна спати під вентилятором всю ніч.

Відео дня

Річ у тім, що пристрій, який розганяє повітря, може викликати у сплячої людини озноб та судоми. Крім того, можна застудити голову і шию, що обернеться сильними болями у вусі і в потилиці. Також вентилятор, що постійно працює, пересушує шкіру та слизову носа й горла, через що ви можете заробити нежить та хворе горло.

Чи можна тримати вентилятор включеним - відповідь вам не сподобається

Як ми вже з'ясували, постійна робота вентилятора може мати негативний вплив на ваше здоров'я. Виявляється, це і погано для самого пристрою. В середньому, такий побутовий прилад безперервно може працювати приблизно півтора-два роки. Після цього терміну ймовірність поломки вкрай висока і доведеться купувати новий. 

Не варто забувати і про можливі скачки напруги, які можуть стати причиною короткого замикання. Це не тільки "вб'є" прилад, але може стати причиною великої трагедії - пожежа, що виникне посеред ночі, може позбавити не тільки житла, а й життя.

Раніше УНІАН писав, чому плаче кондиціонер.

Вас також можуть зацікавити новини: