Поради, як швидко відмити унітаз / фото ua.depositphotos.com

Унітазом користуються часто, тому він дуже швидко покривається вапняним нальотом і сечовим каменем. Крім того, може утворитися і іржа, а з усіма цими забрудненнями потрібно боротися оперативно. УНІАН з'ясував, чим очистити унітаз всередині і зовні, використовуючи копійчані засоби.

Чим відмити унітаз від жовтого нальоту - лайфхаки

Досвідчені господині кажуть, що для того щоб зрозуміти, як очистити ободок унітазу від жовтизни, не обов'язково бігти в магазин за дорогими миючими. Можна озброїтися тим, що є в кухонній шафці, головне - дотримуватися інструкції.

Як очистити наліт в унітазі в домашніх умовах оцтом і содою

Відео дня

Вам потрібно взяти 1 склянку 9% оцту і нагріти його до 40-50 градусів. Потім додати 1 ч.л харчової соди і 3-5 крапель звичайного йоду. Розчином, який у вас вийшов, потрібно ретельно обробити нутрощі і поверхні унітазу, залишити на ніч. Вранці вам залишиться тільки змити все теплою водою і насухо витерти ганчіркою.

Як почистити під обідком унітазу перекисом і нашатирем

Такі аптечні засоби за вартістю досить бюджетні, але теж відмінно справляються з вапняним нальотом або каменем. Змішайте 100 мл перекису і 50 мл нашатирю в одній ємності, змочіть ганчірку в розчині і ретельно розподіліть чудодійну рідину по обідку. Залиште на 2-3 години або на ніч, а потім старанно потріть щіткою. В кінці залишки розчину потрібно змити теплою водою.

До речі, це ж засіб можна використовувати і для чаші унітазу, але тоді змочувати потрібно не ганчірку, а йоржик - в іншому методика не змінюється.

Як прибрати камінь в унітазі в домашніх умовах лимонною кислотою

Цей варіант не вимагає взагалі ніяких фінансових витрат, враховуючи той факт, що лимонна кислота завжди є в шафці доброї господині. Візьміть 20-50 грам порошку і висипте його по колу на сліди сечового каменю в унітазі. Опустіть кришку туалету і залиште сантехніку в такому вигляді на ніч. Вранці озброївшись йоржиком, почистіть унітаз і натисніть кнопку змиву. Якщо побачите, що результат не такий, яким би вам хотілося його бачити, повторіть процедуру.

Вас також можуть зацікавити новини: