Чому не можна прати рушники з речами-читайте на УНІАН / ua.depositphotos.com

Дуже важливо зберігати м'якість і свіжість банних рушників, щоб уникнути подразнення шкіри, в тому числі в інтимних місцях. Неправильне прання зробить їх непридатними для користування. УНІАН розповідає, чи можна прати рушники з речами і які режими зроблять їх ще приємнішими для тіла.

Раніше УНІАН писав, як прати рушники від бруду, що в'ївся.

Чому не можна прати рушники з речами - поширені помилки

Прання рушників, насправді, вимагає майстерності, особливо коли вони білі або світлого кольору. Разом з тим, не завжди зрозуміло, чи можна прати рушники з іншими речами, а якщо так - то з чим прати рушники і чи можна прати рушники з трусами.

Відео дня

Всього виділяють три головні помилки у пранні рушників:

  • Прання з одягом ще більше забруднить ваші рушники. Часто ставите питанням, чи можна прати рушники з одягом? Таке сусідство може нашкодити, якщо, наприклад, це одяг, в якому ви ходите вулицею, або кухонні ганчірки. У тісному барабані машинки бактерії легко переходять на рушники, якими ви витираєте інтимні ділянки тіла. Допускається прання банних рушників з нижньою білизною.
  • Оцет зробить ваші рушники наждачним папером. Вже вище обговорювалося, що мета будь-якого прання рушників - зберегти їхню м'якість, але бюджетні інгредієнти замість повноцінного порошку зроблять їх жорсткими, ось чому не можна при пранні рушників додавати оцет.
  • Неправильна сушка перетворить рушники в непривабливі "бурульки". Не тільки чистота, але і зовнішній вигляд ваших речей важливий у будь-якому пранні. Багато господинь поспішають відразу ж повісити рушник на гачок, але краще дочекатися, поки рушник висохне, як і інші ваші речі. В цьому випадку, звичайно ж, найбільше допоможе електросушка. Залишати у вологих і темних місцях рушники після прання ні в якому разі не можна - їх покриє цвіль.

На практиці ми допускаємо ще більше помилок, але головне - робити правильні висновки.

Поради, як правильно випрати рушники - прання в машинці і руками

Навіть досвідчені користувачі машинок не завжди можуть правильно визначити, як прати рушники, і який режим вибрати. Перш ніж починати, уважно вивчіть зміст ярлика на рушниках. Часто для таких типів речей вказується делікатне прання.

Дотримуйтеся цієї інструкції, як прати рушники в машинці автомат:

  • помістіть рушники в барабан, подбайте про пральний порошок і кондиціонер;
  • переведіть режим прання (для кольорових) рушників у "Бавовна";
  • виставте температуру на 30-40 (іноді 60) градусів і швидкість віджиму на 500 (в окремих випадках 800) оборотів. Корисна звичка: використовувати при пранні рушників сітчасті мішечки, тоді вони не будуть стикатися з барабаном і не будуть в кінцевому підсумку противно витягуватися.

Окремо розповідаємо, в якому режимі прати рушники махрові. Оскільки це дуже делікатний матеріал, то з його пранням ви повинні бути особливо обережні. Наприклад, враховуйте, що кристали прального порошку застряють між тканинами рушника (значить, його додавайте якомога менше), а режим з багатьма оборотами перетворять його в ганчірку. В такому випадку рекомендують використовувати режим при оптимальній температурі в 30-40 градусів.

Багатьох також цікавить, як прати рушники руками. Для цього візьміть глибокий таз або використовуйте ванну. У теплу воду помістіть рушники, попередньо пом'якшивши воду додатковим миючим засобом. Залиште рушники відмокати і додайте солі (вона зробить ваші рушники пухнастими).

Після відіжміть рушники і замініть воду. Процедуру заради закріплення результату слід повторити ще раз. Потім повісьте рушники сушитися на свіжому повітрі або прогрітій сушці.

Вас також можуть зацікавити новини: