Що робити якщо гроші впали в воду або випралися / depositphotos.com

Прання одягу - звичний процес, який необхідно проводити регулярно. Одним з його умов є перевірка кишень на наявність в них ключів або грошей, однак, виконують цю вимогу далеко не всі - чи то через лінь, то чи від забудькуватості. УНІАН розповість, що робити, якщо виправ гроші в пральній машині і як безпечно їх просушити.

Раніше ми говорили про те, що не можна прати в пральній машині.

Що робити, якщо намочив гроші - рекомендації по сушці

Існує кілька способів, як можна швидко висушити купюри, щоб їх приймали банки і магазини. Вибираючи відповідний метод, відштовхуйтеся від стану намоклих купюр і власних можливостей.

Відео дня

Звичайна сушка

Такий варіант підходить, якщо купюри не порвалися в машинці і залишилися цілими. Вам необхідно натягнути мотузку і за допомогою прищіпок закріпити на ній мокрі банкноти, а потім просто чекати до повного їх висихання.

Другий варіант - використовувати махровий рушник і папір. Розстелити на столі рушник, розкласти купюри, зверху накрити їх другою частиною махри. Потім викласти банкноти на аркуш паперу і накрити ще одним. Зверху, як вантаж, поставити товсту книгу і періодично міняти папір, поки гроші не висохнуть.

Фен і праска

За допомогою таких пристроїв теж можна швидко висушити намоклі купюри, але діяти потрібно акуратно, інакше під впливом гарячого повітря чорнила на банкнотах "попливуть".

Викладіть купюри на прасувальну дошку, накрийте зверху аркушем паперу і пропрасуйте праскою, де виставлена мінімальна температура. За тим же принципом дійте, використовуючи фен, але тримайте гроші однією рукою, другою продуваючи кожну банкноту. Якщо після сушіння феном гроші деформувалися, можна злегка пригладити їх праскою.

Батареї і підвіконня

В якості альтернативи також рекомендується викладати мокрі купюри на підвіконня, але підходить цей спосіб, тільки якщо на вулиці сонячно. Гроші висохнуть природним чином за кілька годин. Головне - стежити, щоб на них не потрапляли прямі сонячні промені, інакше це призведе до вигоряння чорнил.

На батареї сушити купюри можна в опалювальний сезон - досить просто залишити їх на радіаторі і дочекатися повного висихання. Деякі люди навіть сушать гроші настільною лампою, але це досить довго.

Вас також можуть зацікавити новини: