
Вдома легко можна приготувати смачні і ситні цукерки Метеорит (їх також можна називати тістечками), які були популярні за часів СРСР.
Цей десерт випускали лише в другій половині минулого століття, його робили з горіхами чи насінням.
Такі цукерки легко можна приготувати вдома – для цього не знадобиться багато інгредієнтів і часу.
Як приготувати цукерки з волоським горіхом – рецепт десерту, родом з СРСР
Інгредієнти:
- Підсмажені волоські горіхи (можна додати фундук, мигдаль, арахіс) – 300 грамів;
- 1 яєчний білок (близько 60 г);
- Цукрова пудра – 70 г;
- Ванільний цукор за смаком;
- Чорний шоколад – 200 г.

Як приготувати тістечко Метеорит
Подрібніть горіхи в блендері. Вони не мають бути дуже дрібними.

У каструлі з товстим дном змішайте білок, цукрову пудру й ванільний цукор, додайте більшу частину горіхів і поставте все на плиту на середній вогонь. Тримайте суміш на вогні приблизно 10 хвилин і постійно помішуйте. Потім всипте в каструлю решту горіхів і ретельно перемішайте. Зробіть так, щоб маса стала однорідною.

Застеліть деко чи дошку пергаментом. На пергамент ложкою викладайте порції горіхів, з яких потім сформуєте Метеорити. Після цього горіхову суміш поставте в холодильник на 10 хвилин.
За цей час на водяній бані розтопіть шоколад.
Сформуйте з горіхової маси цукерки, занурте їх виделкою в розтоплений шоколад і викладіть на пергамент.

Десерт можна їсти після того, як шоколад застигне.