Домашні цукерки можна приготувати з сумішшю горіхів / скріншот

Вдома легко можна приготувати смачні і ситні цукерки Метеорит (їх також можна називати тістечками), які були популярні за часів СРСР.

Цей десерт випускали лише в другій половині минулого століття, його робили з горіхами чи насінням.

Такі цукерки легко можна приготувати вдома – для цього не знадобиться багато інгредієнтів і часу.

Відео дня

Як приготувати цукерки з волоським горіхом – рецепт десерту, родом з СРСР

Інгредієнти:

  • Підсмажені волоські горіхи (можна додати фундук, мигдаль, арахіс) – 300 грамів;
  • 1 яєчний білок (близько 60 г);
  • Цукрова пудра – 70 г;
  • Ванільний цукор за смаком;
  • Чорний шоколад – 200 г.
Цукерки вдома можна приготувати з сумішшю горіхів / скріншот

Як приготувати тістечко Метеорит

Подрібніть горіхи в блендері. Вони не мають бути дуже дрібними.

Горіхи для цукерок не варто сильно подрібнювати / скріншот

У каструлі з товстим дном змішайте білок, цукрову пудру й ванільний цукор, додайте більшу частину горіхів і поставте все на плиту на середній вогонь. Тримайте суміш на вогні приблизно 10 хвилин і постійно помішуйте. Потім всипте в каструлю решту горіхів і ретельно перемішайте. Зробіть так, щоб маса стала однорідною.

Горіхи під час приготування цукерок потрібно додавати в два етапи / скріншот

Застеліть деко чи дошку пергаментом. На пергамент ложкою викладайте порції горіхів, з яких потім сформуєте Метеорити. Після цього горіхову суміш поставте в холодильник на 10 хвилин. 

За цей час на водяній бані розтопіть шоколад.

Сформуйте з горіхової маси цукерки, занурте їх виделкою в розтоплений шоколад і викладіть на пергамент.

Горіхову масу необхідно занурити в шоколад / скріншот

Десерт можна їсти після того, як шоколад застигне.

Вас також можуть зацікавити новини: