Як почистити комір пуховика без прання / depositphotos.com

Через постійну носку рукава і комір пуховика швидко брудняться. Далеко не завжди є можливість повністю випрати верхній одяг, та й навіщо - це призводить до швидкого його зносу. Краще відчистити проблемні місця окремо - УНІАН розібрався, як це можна зробити за 10 хвилин.

Раніше ми говорили про те, як вивести жирну пляму з одягу за 5 хвилин.

Як почистити рукава куртки в домашніх умовах - надійні методи

Перед тим, як вибирати кращий засіб для поновлення пуховика або куртки, врахуйте, що спочатку його краще тестувати на непомітній ділянці одягу. Також не варто терти пляму або просто бруд жорсткими щітками або руками - ризикуєте деформувати тканину. Краще озброїтися м'якими губками, ганчірками з мікрофібри або навіть вологими серветками.

Відео дня

Серед найбільш дієвих підручних засобів досвідчені господині виділяють:

  • нашатирний спирт - розвести 1 ч. л спирту і 1 ч. л гелю для миття посуду в 100 мл води, змочити губку в розчині, нанести на пляму, залишити на 30 хвилин і змити;
  • господарське мило - натерти проблемне місце, залишити на 30-40 хвилин, потім потерти вологою губкою і змити;
  • перекис - 3 ч.л засобу розвести в 1 склянці теплої води, змочити в розчині ватний диск, нанести на проблемну зону, потерти зубною щіткою, потім змочити лимонним соком, залишити на 20 хвилин і витерти серветками.

Є ще один варіант, але він зовсім банальний - використовувати плямовивідник. Тут немає універсальних рекомендацій - метод використання виробник того чи іншого засобу вказує на упаковці, так що, краще звірятися з ним.

Вас также могут заинтересовать новости: