Как проверить оригинальность айфона - лайфхак / коллаж УНИАН, фото ua.depositphotos.com

Нововведення, винайдені найкращими фахівцями світових компаній, створені покращити та полегшити життя людини. Однак, чим стрімкіше і масштабніше розвиваються світові технології, тим більше їх наслідують підпільні ділки. Читайте на УНІАН, як перевірити оригінальність айфона і не попастися на виверт шахраїв.

Як зрозуміти, що айфон оригінальний за зовнішнім виглядом

Підробити можуть все, що пов'язано з мобільними пристроями, починаючи від програмного забезпечення, і закінчуючи найдрібнішими мікросхемами і деталями телефону. Найпопулярнішими ж виробами на даний момент є айфони. Світовий ринок уже кілька років не здатний регулювати цю проблему, і вся відповідальність падає на самого покупця.

Перевірка айфона на оригінальність може бути за зовнішніми ознаками. Якісний оригінальний телефон матиме:

Відео дня
  • Чіткий надрукований логотип Apple.
  • Одні й ті самі цифри на коробці та на телефоні.
  • Цілий корпус без тріщин і сколів.
  • NanoSIM.
  • Відповідність кольорів корпусу і кнопок у порівнянні з оригіналом.
  • Глянцевий екран із зображенням високої роздільної здатності (на підробках він матовий).
  • Робочі функції Face ID і Touch ID.
  • Гарантію.

Зрозуміти, як відрізнити китайський айфон від оригіналу, зможе навіть новачок - наприклад, зім'ята коробка, відсутність заводської плівки або явні ознаки експлуатації телефону точно дадуть зрозуміти, що перед вами підробка.

Ще один важливий момент - ціна. Вартість подібних підробок вкрай низька, тим самим, це ще один спосіб перевірити оригінальність айфона, адже, не дивлячись ні на що, оригінальні айфони навіть десятирічної давності не можуть коштувати дешевше, ніж сучасні копії. Іноді на подібні підробки виробники навіть не намагаються витрачати сили і час, а просто збирають їх з підручних засобів, маючи на меті досягти хоча б мінімальної схожості з оригіналом.

Як перевірити оригінальність айфона за ОС

Якщо підроблений айфон зробили з більшою відповідальністю, то такі копії середньої якості можуть бути зібрані частково або ж повністю з оригінальних деталей, що зі свого боку прирівнює їхню вартість до оригіналу.

Однак дозвіл на використання сертифікованого програмного забезпечення ці телефони мати не можуть. Як дізнатися чи оригінальний айфон в такому випадку, не важко. Досить увімкнути телефон і порівняти з оригінальною операційною системою.

Звертайте увагу на такі параметри:

  • Швидкість завантаження.
  • Іконки додатків.
  • Швидкість відгуку.

Також перевірте, чи підключається айфон до сторонніх пристроїв, хмарного сховища, навушників і будь-яких сервісів від Apple. Якщо все підключається успішно, ймовірність що це копія падає до мінімуму.

Як відрізнити оригінальний айфон від підробки за IMEI

Якщо ж усі викладені перевірки пройдено, і здається, що пристрій, який купується, цілком себе виправдав, є ще кілька методів, як відрізнити оригінальний айфон від підробки і захистити себе максимально. Як перевірити чи оригінальний айфон в разі, якщо всі критерії говорять про оригінальність, і не попастися на гачок шахраїв, питання закономірне і непросте, в цьому випадку підійде перевірка айфона на оригінальність по імей:

  • Перейдіть у "Налаштування".
  • Відкрийте "Основні".
  • Виберіть "Про пристрій".
  • Скопіюйте імей і перевірте через офіційний сайт Apple.

Сертифікований особистий номерний знак телефону, який пройшов перевірку через офіційний ресурс - це стовідсоткова гарантія якості та автентичності пристрою, адже все, чим відрізняється айфон оригінал від підробки, можна скопіювати, крім номерного імей пристрою.

Оскільки зрозуміти, що айфон оригінальний під час купівлі з рук або через поштові сервіси буває затратно в часі, намагайтеся обирати максимально комплектні варіанти, щоб провести порівняння не тільки за самим телефоном, а й за атрибутами в комплекті.

Перевірити, чи оригінальний айфон, зараз стає дедалі складніше, і нові методи копіювання дедалі більше й більше розвиваються, обивателю, який не має уявлення про те, як зрозуміти, що айфон оригінальний, краще не здійснювати швидких покупок. Вивчіть як візуальний вигляд і найдрібніші зовнішні деталі пристрою, так і внутрішню операційну систему. Уникайте пристроїв, що викликають у вас хоча б мінімальну підозру.

Вас також можуть зацікавити новини: