Нагострити тертку можна і без спеціального точила / фото ua.depositphotos.com

Терка - незамінний "помічник" на будь-якій кухні. Без неї ви не зможете подрібнити овочі і приготувати багато страв. Однак часто трапляється так, що леза на тертці стають тупими.

Розповідаємо, як заточити тертку без праці і турбот. Не поспішайте викидати кухонне начиння з тупими лезами, насправді все дуже просто. Вам допоможе один з простих способів, які перевірені часом і безліччю господинь. 

Як правильно заточити тертку ножем

Цей лайфхак не вимагає ніяких витрат. Вам потрібен звичайний ніж з тонким лезом. Просто вставте ніж в кожен отвір терки, після чого обережно його прокрутіть кілька разів. Ви будете приємно здивовані, адже заточити тертку в домашніх умовах ножем максимально просто. Однак після цього будьте обережнішими, коли вирішите вимити тертку. Леза стануть дуже гострими, не поріжте руки.

Відео дня

До слова, цей метод відмінно підійде і для тих, хто не знає, як заточити тертку на комбайні. Знайдіть найтонший ніж і запасіться терпінням, з дрібними отворами для лез доведеться витратити трохи більше часу.

Як заточити кухонну тертку фольгою

Ви будете у захваті, якщо спробуєте заточити дрібну тертку фольгою. Просто візьміть шматочок фольги. Зімніть і притисніть її, зробивши невелику кульку. Після цього просто натріть зім'яту фольгу на тертці.

Такий метод допоможе вам впоратися з найдрібнішими терками. Завдяки фользі ви перестанете ламати голову, адже будете знати, як заточити тертку для корейської моркви - цей вид подрібнювача вважається найважчим для точіння. Дрібні леза стануть гострими, вам потрібно буде лише промити тертку від залишків фольги. До слова, раніше УНІАН розповідав, чи можна відмити посуд холодною водою.

Як заточити тертку для овочів викруткою

Незвичайний "дідівський" метод точно заслуговує на вашу увагу. Прості і доступні лайфхаки завжди рятують, адже часом вдома може не бути фольги або вузького ножа, а викрутка точно знайдеться у засіках будь-якого ящика з інструментами.

Просто візьміть викрутку і прокрутіть її, намагаючись міцно притиснути метал до лез. Це нагострить тертку, але не забувайте пройтися по кожному з лез.

Вас також можуть зацікавити новини: