Які дерева посадити на дачі / фото depositphotos.com

Кожен дачник мріє мати сад, в якому дерева ростуть і плодоносять самі по собі, без постійних обрізок і обприскувань. Такі дерева дійсно існують. Невибагливі дерева можуть рости на будь-якому грунті, не вимагають спеціальних підгодівель і добре переживають зиму. Залишається лише приїхати на дачу в період плодоношення і зібрати урожай.

Раніше ми розповідали, що посадити в березні у відкритий грунт власникам городів.

Яблука ранетки

Дрібні і кислуваті яблука ранетки дуже близькі до диких яблунь, а тому майже не вимагають турботи з боку людини. Вони ростуть на будь-якому грунті, рідко хворіють, добре переносять заморозки і рясно плодоносять. У свіжому вигляді такі яблука зазвичай не їдять, але з них можна робити компоти, варення і яблучне повидло.

Відео дня

Алича

Алича вважається одним з найбільш невибагливих фруктових дерев. Це дерево може роками плодоносити навіть на покинутій дачі, куди ніхто не приїжджає. Перед покупкою дерева уточніть у продавця, чи є сорт самоплідним. Якщо так, то таке дерево може рости поодинці, а якщо ні, то йому потрібні ще 2-3 дерева поруч для запилення.

Горіх

Горіхи прекрасно ростуть без піклування з боку людини, витримують сильну спеку і морози, а також обходяться двома поливами на місяць. З кожним роком горіх дає все більше врожаю. Вони добре приживаються на бідному грунті. Якщо є багато вільного місця, можна посадити волоський горіх. А для маленьких ділянок підійде ліщина. 

Найпростіші у вирощуванні дерева / фото arminjung, Pixabay

Рожева черешня

Рожева черешня ідеальна для тих, хто не любить возитися з садом. Попри назву, ягоди за кольором не рожеві, а жовто-червоні. Рожева черешня може похвалитися хорошим імунітетом і морозостійкістю. Дає дуже багато врожаю і майже не вимагає догляду.

Інжировий персик

Персики - дуже примхливі і вимогливі до погодних умов дерева. Але тільки не інжирові персики. Ви здивуєтеся, наскільки невибагливі ці дерева. Вони вимагають навіть менше догляду, ніж більш звичні для нас фрукти. Інжировий персик дуже врожайний і морозостійкий, може рости навіть в північних областях України і його не треба вкривати на зиму. А який же він смачний!

Обліпиха

Солодка і неймовірно корисна обліпиха майже не вимагає уваги з боку дачника. Рослина добре переносить морози і спеку, приживається на будь-якому грунті і добре плодоносить. Садять обліпиху парами. При покупці обліпихи обов'язково попросіть продавця підібрати два саджанця - чоловічий і жіночий, інакше дерево на зацвіте.

Вас також можуть зацікавити новини: