
Повидло - добре знайомий українцям десерт, який багато хто любить з дитинства. Готується воно шляхом уварювання яблучного пюре з цукром. Процес тривалий, але результат дуже радує шлунок. Повидло можна додавати в торти, кекси та іншу випічку, а можна просто їсти ложкою і запивати чаєм.
Яблучне повидло класичне
- Кислі яблука - 2,5 кг.
- Цукор - 1,5 кг.
Яблука помити, очистити шкірку, довільно нарізати і видалити серцевину. Відварити яблука в киплячій воді 20 хвилин або поставити на аналогічний час в духовку при 180°. М'які яблука протерти через сито або подрібнити блендером.
Пюре перекласти в каструлю і всипати цукор. Поставити суміш на маленький вогонь. Скільки варити повидло - залежить від густоти, яку ви хочете отримати. За 30 хвилин повидло злегка загусне, а за 80 хвилин стане густим, як мармелад. Густоту повидла перевіряйте, капнувши невелику кількість на чисту тарілку. Періодично повидло потрібно помішувати.
Готове повидло розкладіть в стерилізовані банки. Зберігайте в прохолодному і темному місці.

Густе яблучне повидло з лимоном
- Яблука - 2 кг.
- Цукор - 1 кг.
- Лимони - 1 шт.
- Вода - 500 мл.
- Кориця за смаком.
- Кардамон за смаком.
Яблука помити і очистити від шкірки. Шкірку скласти в каструлю і залити водою. Поставити на маленький вогонь і варити шкірку 20 хвилин. Потім викинути шкурки, а в воду викласти нарізані яблука. Варити яблука 20 хвилин, злити воду і подрібнити фрукти в пюре.
Пюре поставити на маленький вогонь. Додати цукор, а також кардамон і корицю за смаком, а також м'якоть лимона. Варити 70-90 хвилин, періодично знімаючи піну. Розкласти готове повидло в стерилізовані банки і закатати кришками.
Яблучно-сливове повидло
- Сливи - 500 г.
- Яблука - 350 г.
- Цукор - 400 г.
Фрукти вимити і очистити від кісточок, а з яблук зняти шкірку. Всипати фрукти в каструлю, перемішати з цукром і поставити на маленький вогонь. Варити 20 хвилин. Подрібнити масу блендером в пюре. Повернути пюре на вогонь і варити 40-60 хвилин, періодично помішуючи. Розкласти готове повидло в стерилізовані банки.