Як правильно посадити насіння гарбуза / depositphotos.com

Гарбуз - теплолюбна рослина, яку краще починати висаджувати в середині червня. Грунт повинен добре прогрітися, а заморозки - піти назовсім, інакше урожай буде мізерним. УНІАН розповість, як посадити гарбуз розсадою і у відкритий грунт.

Раніше ми говорили про те, коли можна садити листовий салат навесні.

Як правильно посадити гарбуз на розсаду

Перед тим, як висаджувати гарбуз на розсаду, потрібно підготувати насіння. Для цього вибирайте найбільші екземпляри, прогрівайте тиждень на підвіконні (або кілька годин в нагрітій до 50°C воді), а потім залишайте у вологій тканині. Підготовлені таким чином насіння краще приживуться в грунті і дадуть більш багатий урожай.

Відео дня

Через 2-3 дні насіння почне прокльовуватися і їх можна пересаджувати в торф'яні стаканчики або контейнери. Пам'ятайте про те, що висаджувати гарбуз на розсаду потрібно за 2-3 тижні до пересадки його у відкритий грунт.

Як правильно посадити насіння гарбуза у відкритий грунт

Де найкраще посадити гарбуз / depositphotos.com

Висаджувати баштанні культури в грунт можна лише тоді, коли ви будете впевнені у відсутності заморозків. Земля повинна прогрітися мінімум до 12-15°C. Розпушіть грунт, зробіть "борозенки" і засійте насіння гарбуза в лунки на відстані 1-1.5 м один від одного. Гарбузи можуть не дуже добре дозрівати, тому рекомендується класти в кожну лунку по 3-4 насіння, щоб потім вибрати кращі сіянці, а решту прибрати.

Для баштанів вибирайте сонячне місце, перед посадкою грунт слід розпушити і удобрити. Саму процедуру вирощування гарбуза краще проводити в похмурий день після обіду. Кращі попередники - картопля, бобові (горох, квасоля), коренеплоди і цибуля. А після кабачків, патисонів, кавуна, дині і огірків гарбуз висаджувати не можна. 

Коли садити гарбуз за місячним календарем

Кожен городник знає, що в місяці існують вдалі дні для посадки тієї чи іншої культури. Так як травень вже закінчується, УНІАН пропонує список позитивних дат і на наступний місяць:

  • Сприятливі дні для посадки гарбуза в травні 2022: 1-6, 10-15, 19, 24, 31 число.
  • Сприятливі дні для посадки гарбуза в червні 2022: 1-3, 7-13, 16, 19, 20, 24-30 число.

Пам'ятайте про те, що висаджувати будь-які рослини, в тому числі і гарбуз, не можна в молодик і повню. 

Вас також можуть зацікавити новини: