Кращі породи собак для квартири / фото ua.depositphotos.com

Як відомо, собаки - найкращі друзі людини. І правда, вони відрізняються відданістю, умінням розуміти господарів, зчитувати їх емоції, а деякі стають помічниками для людей з поганим зором або серйозними захворюваннями. Ось тільки утримання собаки в приватному будинку і квартирі дуже відрізняються. Якщо у дворі ви можете тримати будь-яку породу, то в квартирі ви обмежені в просторі, та й сусіди можуть почати скаржитися на гавкіт.

Раніше УНІАН писав, яку породу собак вибрати для приватного будинку. Які ж собачки найкраще підійдуть для квартири - розповімо нижче.

Маленькі собаки для квартири

Дрібні собачки відмінно підійдуть для компактних квартир. Їм буде достатньо цього простору для того, щоб попустувати. Серед них:

Відео дня
  • Йоркширський тер'єр - популярна порода невеликих собак, яка відмінно уживається в квартирі. Вони розумні, сміливі і вважаються хорошими компаньйонами. Ця порода прекрасно ладнає з дітьми, вони майже не линяють і не пахнуть. Але ці собачки погано переносять самотність, тому якщо вас постійно не буває вдома, цей варіант не підійде.
  • Чихуахуа - найменші собачки, яких дуже люблять люди. Незважаючи на свої компактні розміри, представники цієї породи завжди готові супроводжувати господаря і захистити його від загрози. Вони також невибагливі в догляді і дуже легко звикають до лотка або пелюшки. 
  • Мопс - ця порода ідеально пристосовується до господаря, їм не потрібні довгі прогулянки і вони малоактивні. Кінологи кажуть, що ці собаки ідеально підійдуть для літніх людей і прихильників спокійного способу життя. Важливий плюс мопсів - їм не властива агресія і вони дуже легко ладнають з дітьми.

Ще одна вдала порода - померанський шпіц - забавні комочки завжди прикрасять будь-яку квартиру і подарують тепло своїй людині. Ця порода відмінно підійде для життя в міській квартирі, оскільки дуже розумна і легко піддається дресируванню. Однак ціна на цю породу кусається - щеня в деяких випадках може коштувати десятки тисяч гривень.

Собаки для квартири середніх розмірів

Собаки середніх порід легко дресируються, не настільки дорогі в догляді, як великі породи, проте куди міцніші за своїх маленьких братів. Радимо придивитися до таких порід:

  • Басенджі - унікальна порода собак. Їх особливості не дозволяють часто гавкати, що точно порадує вас і ваших сусідів. Вони самостійні, відрізняються прихильністю до господарів і володіють котячими звичками. Басенджі практично не линяють і вилизуються як коти.
  • Бордер-коллі - найрозумніші собаки в світі на думку вчених. Представники цієї породи спокійні і врівноважені. Вони також чудово уживаються з іншими тваринами і люблять дітей. Однак їх потрібно часто вичісувати і виводити на прогулянку, ця порода схильна до ожиріння.

Порода, яка також підійде для квартири - бігль. Такі собаки не вибагливі в їжі, але потребують прогулянок і фізичних навантажень. Варто відзначити, що їх важко дресирувати через хитрий характер. Біглі відмінно ладнають з дітьми, іншими тваринами і оточуючими.

Недорогі собаки для квартири

Вірного вихованця можна придбати і не за всі гроші світу. Якщо шукаєте недорогу собаку для квартири, придивіться до пекінесів. Вони розумні і невибагливі, дуже люблять господаря. Незважаючи на цю прихильність, вони можуть проводити час наодинці. У пекінесів також немає необхідності у високій активності, але виводити на прогулянку його все ж потрібно, в лоток пекінеси ходять неохоче.

Крім того, радимо розглянути варіант "хвостиків" з притулків. Багато собак з радістю стануть вашим вірним другом і подарують вам свою любов. 

Вас також можуть зацікавити новини: