Яка собака краще для охорони приватного будинку на вулиці / depositphotos.com

Люди, які живуть в приватних будинках, практично завжди купують собі сторожову собаку. Це зручно і безпечно - такий компаньйон не тільки захистить вас від зловмисників, але і стане вірним другом для всієї родини. УНІАН розповість, який він - найкращий собака для приватного будинку.

Раніше ми докладно розповідали про те, коли потрібно робити щеплення собакам, щоб уберегти їх від небезпечних хвороб.

Самі невибагливі собаки для приватного будинку - перелік

Сторожові породи собак для приватного будинку / depositphotos.com

Вибираючи собі чотириногого друга, варто звертати увагу не тільки на зовнішній вигляд тварини і особисті переваги, але і на її "бойові" характеристики.

Відео дня

Залежно від породи собака більш-менш схильний до певних завдань і недостатня обізнаність про особисті характеристики тварини може привести до непередбачуваних наслідків.

Середньоазіатська вівчарка

Така порода вважається однією з кращих для приватного будинку. Середньоазіатські вівчарки тисячоліттями виховувалися, як надійні захисники з розвиненим інстинктом охоронця. Завдяки густій шерсті собака може жити взимку в будці, не хворіючи і не замерзаючи. До сторонніх людей такий вихованець недовірливий, але для сім'ї виявиться вірним і надійним другом. Цих собак досить складно дресирувати за їх характер, тому вони потребують досвідченого господаря. 

Московська сторожова

Цей вид собак був виведений за часів СРСР в результаті схрещування сенбернарів, кавказьких вівчарок і російських рябих гончих. Величезна тварина виглядає страхітливо, але тільки для незнайомців, насправді, пес буде ласкавий навіть з маленькими дітьми. Для собаки такої породи потрібен просторий вольєр і якісна їжа, тому, перед покупкою цуценя переконайтеся, що зможете створити йому умови.

Кавказька вівчарка

Собака, зовні схожий на ведмедя, може досягати 180 см у висоту, якщо стане на задні лапи. Це одна з найдавніших порід, навчена захищати будинок людини і стадо домашньої худоби. Представники цієї породи мають впертий, незалежний характер, що ускладнює їх дресирування, тому новачкам не радять ставати господарями кавказьких вівчарок. Якщо зупинете свій вибір на даній породі - скористайтеся допомогою кінолога.

Ротвейлер

Порода, яка багато років входить до переліку найнебезпечніших собак, проте, такою, при правильному вихованні, не є. Ротвейлери характеризуються послухом, впевненістю в собі, хоробрістю, пильністю і пристосованістю, мають добре розвинений охоронний інстинкт. Новачки плутають його з агресивністю, але ротвейлери вельми ніжні і стримані по відношенню до сім'ї.

Німецька вівчарка

Незмінний володар другого місця в рейтингу найбільш надійних собак для захисту будинку. У німецької вівчарки незалежний характер і розвинений нюх, а також посилений інстинкт захисника - пес може пожертвувати своїм життям заради вашого благополуччя. Таку собаку легко тренувати, завдяки її природній слухняності, а також німецька вівчарка не потребує контролю - одного разу навчившись, вона буде виконувати своє завдання на "відмінно".

Алабай

Ідеальна собака для приватного будинку, яка точно подружиться з кожним членом сім'ї. Головне - розуміти, що для алабая дуже важливі повага і партнерство, тому запасіться терпінням, щоб завоювати повагу у цуценя. Ні в якому разі не можна застосовувати насильство по відношенню до тварини - наживете собі ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: