Чим замінити форму для випічки - поради / фото ua.depositphotos.com

Кожна господиня хоча б раз у житті пекла смачний торт для всієї родини, а деякі українки роблять це постійно. Однак за всім не встежиш - в найвідповідальніший момент раптом може виявитися, що пекти, загалом-то, ні в чому. УНІАН розповість, чим замінити форму для складання торта і що можна використовувати замість ємності для запікання.

Що робити, якщо немає форми для випічки - чим замінити

Варіантів, як зробити високий торт без форми, маса, головне - проявити кмітливість і не боятися труднощів. В цілому, пошук альтернативи не такий вже важкий, як здається, тому, записуйте кращі варіанти.

Вилити тісто прямо на деко

Відео дня

Як правило, стандартні духовки оснащені класичними листами - 45х33 см з бортиками близько 3 см. Цього цілком вистачить, щоб спекти коржі, які потім потрібно буде розрізати на частини і змащувати кремом. Ви цілком можете вилити тісто прямо на деко, змащене олією, форма для випічки тут взагалі не потрібна.

Використовувати сковороду

Круглу ємність для запікання прекрасно замінить звичайна сковорідка, головне, щоб вона була металевою. Звертайте увагу, що пластикові ручки в такого кухонного начиння розплавляться в духовці, так що, беріть сковороду або з тими, що відстібаються, або з тими, що зроблені з металу. 

Дістати бляшані банки

Багато українців їдять консерви, а потім викидають банки. Досвідчені господині не допускають подібної помилки - такі ємності прекрасно йдуть в справу, якщо під рукою немає форми для випічки. У банці з-під консерви можна спекти кекс або невеликий пиріг - в залежності від розміру посудини.

Чи можна використовувати каструлю замість форми для випічки

Кмітливі українки знають, що каструля - це одна з найпростіших альтернатив ємності для запікання. Її можна і потрібно використовувати для приготування торта в духовці, але є два правила:

  • відсутність пластикових елементів;
  • матеріал, придатний для використання в духовці.

Якщо ви не впевнені в стійкості каструлі, краще не піддавайте її атаці високих температур. Наприклад, ємність з нержавійки точно перенесе "сауну" в духовій шафі, але не забудьте змастити її олією і обсипати борошном перед тим, як виливати тісто.

Як зробити форму для випічки з фольги

Такий варіант підказують наші бабусі - саморобна ємність для запікання відмінно тримає і гарячі страви, і тісто, тому у вас навіть не виникне сумнівів, чи можна випікати бісквіт у формі з фольги. Все, що вам потрібно зробити - це знайти підходящу ємність (каструлю або миску) і викласти її дно і стінки фольгою в кілька шарів.

Потім акуратно дістати форму, зроблену з алюмінієвого паперу, і доповнити її декількома шарами зверху, щоб збільшити міцність конструкції. Вуаля - саморобна ємність для випічки готова, використовуйте із задоволенням.

Вас також можуть зацікавити новини: