Чи можна засипати сіль в унітаз - навіщо це роблять / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Простий лайфхак із сіллю радять застосовувати для прочищення та дезінфекції раковин і унітазів. Давайте розберемося, як правильно засипати сіль в унітаз (або раковину), щоб вона "спрацювала" і чого робити не можна.

Для чого засипати сіль в унітаз і раковину

Сіль - досить-таки універсальний засіб. Її використовують для чищення і виведення плям, як освіжувач повітря, застосовують від цвілі. Сіль також радять засипати в раковину та унітаз, щоб усунути невелике засмічення, поганий запах, а також як профілактичний засіб для прочищення каналізації та труб.

Скільки солі в унітаз або раковину потрібно засипати і як це правильно робити

Щоб усунути поганий запах або як профілактику від засмічень, радять зробити наступне:

Відео дня
  • засипати в злив раковини 1 склянку солі;
  • залити зверху 0,5 л гарячої води (не вище 65°С);
  • почекати 20-30 хвилин, а потім пустити гарячу воду. 

Сіль в унітаз засипають у більшій кількості - 2 склянки, а потім заливають 1 л води, але в жодному разі не гарячої і не окропу(!).

Важливий момент: окріп і дуже гарячу воду в унітаз лити не можна з тієї причини, що ваш "білий друг" може тріснути (якщо він, звичайно, не з металу). Не сподобається окріп і пластиковим трубам. Максимальна температура води, яку можна лити в унітаз - 40-45°С.

Якщо трапилося невелике засмічення в раковині, тоді сіль можна використовувати в поєднанні з содою та оцтом. Для цього потрібно: змішати 1 склянку солі та 1 склянку соди, засипати в злив, додати 3 ст. л. оцту і залишити на 2 години, а потім пустити гарячу воду.

Раніше ми розповідали про те, як пробити унітаз за допомогою підручних засобів. 

Вас також можуть зацікавити новини: