Як відмити пластик на унітазі - лайфхаки / фото ua.depositphotos.com

Кожна господиня знає, що обідок унітазу і кришка від нього - найпроблемніші місця, адже вони не просто швидко забруднюються, але і дуже сильно жовтіють. УНІАН з'ясував, як прибрати жовтизну на кришці унітазу за допомогою бюджетних засобів.

Як оновити кришку унітазу і ободок за допомогою соди

Якщо ви бачите, що кришка унітазу пожовкла, і не хочете використовувати "хімію" з магазину, візьміть звичайну харчову соду. Для початку вам потрібно вимити ободок і кришку, як зазвичай, з будь-яким дезінфектором. Потім розчинити 2 ст.л харчової соди у воді так, щоб вийшла кашка. Нанести на проблемні ділянки сантехніки, залишити на 10-15 хвилин. Губкою почистити сидіння і кришку, а потім змити теплою водою. Процедуру можна повторювати кілька разів - до тих пір, поки жовті плями не зникнуть.

Як очистити кришку унітазу від сечового каменю оцтом

Ще одне перевірений засіб - звичайний столовий 9% оцет. Якщо ви до сих пір не знаєте, як відмити сечу з пластика, то сміливо записуйте рецепт:

Відео дня
  • змочити паперові рушники або серветки оцтом;
  • накрити ними кришку унітазу і сидіння;
  • залишити на 1-2 години;
  • прибрати рушники (серветки) і вимити унітаз вологою губкою.

Як і в попередньому способі з содою, оцтом можна мити пожовклі місця унітазу, поки вони не стануть білосніжними. Однак засіб настільки ефективний, що навіть для запущених випадків досить максимум 2-3 разів.

Як відполірувати кришку унітазу білизною

Мало кому знайомий "бабусин" лайфхак, як видалити сечовий камінь з пластмаси - це використовувати найдешевший відбілювач. Білизна допомагає впоратися навіть з сантехнікою, яку, здається, роками ніхто не відбілював. Вам потрібно просто акуратно полити білизною пластикові деталі унітазу і залишити на 5 хвилин.

Потім сидіння і кришку зняти, опустити в відро або таз, наповнені теплою водою. Там розчинити 2-3 ст.л білизни, залишити на 15 хвилин. Після цього ретельно потерти губкою пластик до тих пір, поки плями не зникнуть. В кінці вимити звичайним милом, промити водою, витерти насухо і поставити на місце.

Вас також можуть зацікавити новини: